Trump'tan, İspanya'ya Göçmen Akınını Durdurmak İçin Tavsiye: Sahra Çölüne Duvar Örün - Son Dakika
Güncel
BBC

Trump'tan, İspanya'ya Göçmen Akınını Durdurmak İçin Tavsiye: Sahra Çölüne Duvar Örün

ABD Başkanı Donald Trump'ın İspanya'ya, Akdeniz'den göçmen akınını durdurmak için Sahra Çölü'ne duvar örmesini önerdiği ortaya çıktı. Trump, 2016'daki seçim kampanyasında kaçak göçü önlemek için Meksika sınırına 'büyük, güzel bir duvar" örme vaadinde bulunmuştu.

20.09.2018 13:16  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın İspanya'ya, Akdeniz'den göçmen akınını durdurmak için Sahra Çölü'ne duvar örmesini önerdiği ortaya çıktı. Donald Trump'ın böyle bir öneride bulunduğunu İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell açıkladı. Borrell, İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizie'nin Haziran'daki Beyaz Saray ziyaretine eşlik etmişti. Trump'ın duvar fikrini bu sırada ortaya attığı tahmin ediliyor.

"ÇÖLÜN SINIRI MEKSİKA-ABD SINIRINDAN BÜYÜK DEĞİL"

Trump, önerisine karşılık Sahra Çölü'nün uzunluğunun yaklaşık 5 bin kilometre olduğunu söyleyen İspanyol diplomatlara, "Sahra sınırı bizim Meksika sınırımızdan daha büyük olamaz" diye yanıt verdi.

MEKSİKA SINIRINA "BÜYÜK GÜZEL BİR DUVAR" ÖRME VAADİNDE BULUNMUŞTU

Trump, 2016'daki seçim kampanyasında kaçak göçü önlemek için Meksika sınırına '"büyük, güzel bir duvar" örme vaadinde bulunmuştu.

Fas'ta kaçak olarak yaşayan yüzlerce Afrikalı göçmen her yıl Avrupa'ya ulaşmak umuduyla İspanya'nın Kuzey Afrikada'ki toprakları Ceuta ve Melilla'ya girmeye çalışıyor. Bu kentler Avrupa'nın Afrika'yla tek kara sınırları. Bu bölgelerin çok küçük olması nedeniyle, duvarın başka ülkelerin topraklarından geçmesi gerekiyor.

Trump\'tan, İspanya\'ya Göçmen Akınını Durdurmak İçin Tavsiye: Sahra Çölüne Duvar Örün
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Trump'tan, İspanya'ya Göçmen Akınını Durdurmak İçin Tavsiye: Sahra Çölüne Duvar Örün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda 15,52 gram bonzai maddesi ele geçirildi ve 1 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir haftada Suriye, Fas, Afganistan uyruklu 159 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Edirne Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A. (79), V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ve yaralılar Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor
    11:16 Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da iftar programına katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı ve kendileriyle sohbet etti. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı
    11:14 Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı

    Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nursaçan, günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti ve önemli bilgiler aktardı.

BBC

Advertisement