Trump, NFL Maçlarında Oyuncuların Diz Çökerek Ulusal Marş Okumasının Yasaklanmasını İstedi - Son Dakika
Dünya

Trump, NFL Maçlarında Oyuncuların Diz Çökerek Ulusal Marş Okumasının Yasaklanmasını İstedi

ABD'de futbolcuların ulusal marş esnasında protesto amaçlı diz çökmelerine sinirlenen Başkan Trump, ulusal lig yöneticilerine "Diz çökmeyi yasaklayın!" çağrısında bulundu.

26.09.2017 19:52  Güncelleme: 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) yönetiminin yeni kural getirerek, ulusal marş okunurken oyuncuların diz çökmesini yasaklaması gerektiğini söyledi. Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, NFL futbolcuları arasında yaygınlaşan ulusal marşın okunması esnasında diz çökülmesine tepki göstererek, NFL'e çağrıda bulundu.

"TEK ÇÖZÜM YASAK"

Başkan Trump, "NFL'de bir sürü kural ve yasalar var. Onlar için tek çözüm, ulusal marş okunurken diz çökülmesini yasaklamak." ifadelerini paylaştı. NFL sporcularından Colin Kaepernick, ülkedeki ırkçılık ve polis şiddetini protesto etmek için ulusal marş okunurken diz çökerek tepkisini göstermişti.

"ŞU O.Ç.'Yİ SAHADAN ALIN"

Bunun üzerine Donald Trump da Alabama eyaletinde yaptığı bir konuşmada Kaepernick'i hedef alarak, "Şu o. ç'yi sahadan alın, kovuldun' dense hoşunuza gitmez miydi?" ifadesini kullanmıştı.

DİZ ÇÖKME EYLEMİ DESTEK BULDU

Başkan Trump'ın bu sözlerine üzerine, NFL'de pazar günü oynanan maçlarda çok sayıda futbolcu diz çökerek Kaepernick'in protesto gösterisine destek vermiş, bazı futbolcular ise ulusal marş esnasında soyunma odalarından sahaya çıkmamıştı.

Trump, NFL Maçlarında Oyuncuların Diz Çökerek Ulusal Marş Okumasının Yasaklanmasını İstedi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Trump, NFL Maçlarında Oyuncuların Diz Çökerek Ulusal Marş Okumasının Yasaklanmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement