Tse ve Şeker Kurumu Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Ekonomi

Tse ve Şeker Kurumu Arasında İşbirliği Protokolü

Tse ve Şeker Kurumu Arasında İşbirliği Protokolü

TSE ile Şeker Kurumu arasında, kaçak ve kayıtdışı şeker arzı ile mücadele için işbirliği protokolü imzalandı.

14.01.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Şeker Kurumu arasında, kaçak ve kayıtdışı şeker arzı ile mücadele için iş birliği protokolü imzalandı.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk,TSE'de düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl laboratuvarlara 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, test değerlendirme konusunda 1,5 milyar avroluk pazarın yüzde 80'inin dışarı bağımlı olduğunu ifade eden Şentürk, bu şekilde yurt dışına giden paranın, yurt içinde kalmasını hedeflediklerini belirtti. Şeker Kurumu'na TSE'yi tercih ettikleri için teşekkür eden Şentürk, "Anlaşma ile piyasa denetim amaçlı alınan numuneler, TSE laboratuvarlarında analiz edilecek. İnşallah yaptığımız çalışma şeker tadında gider" diye konuştu.

Şeker Kurumu Başkanı Hüsnü Tekin de çeşitli sektörlerde hızla artış gösteren kayıtdışılığın, şeker sektörünün de önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Şeker sektöründeki kaçak ve kayıtdışılıkla mücadele stratejisini çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde yürüttüklerini belirten Tekin, 7-8 aydır bu konuda TSE ile görüştüklerini ifade etti.

TSE Gebze Kalite Kampüsü'nde, şekerli mamullerle ilgili analizler ile bazı Ar-Ge faaliyetlerini yürütmek istediklerini anlatan Tekin, "İmzalanan protokol ile kayıtdışılıkla mücadeledeki analizleri TSE aracılığıyla yapacağız. Kaçakçılığa yol açacak kişilere de fırsat vermeyecek bir sonuç elde edeceğiz" dedi.

Protokol

Protokol ile Şeker Kurumu, kaçak ve kayıtdışı şüphesi olan şeker ve şekerli mamullere ait numunelerin analizlerini TSE laboratuvarlarında yaptıracak. Şeker Kurumu, analizi yapılacak numunelerin teminini sağlayacak ve enstitünün laboratuvarlarına iletecek. TSE, analizleri protokolde belirtilen süre içinde sonuçlandırarak oluşturduğu raporları Şeker Kurumu'na gönderecek.

TSE ile Şeker Kurumu arasında Ar-Ge odaklı işbirliğini de öngören protokolle, gıda güvenliği ve kalite alt yapısının güçlendirilmesi, şeker piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi konusunda etkinliğin artırılabilmesi hedefleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tse ve Şeker Kurumu Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement