Tsk: Azaz-Cerablus Arasında Bulunan 26 Meskun Mahal ve 155 Kilometrekarelik Alan Kontrol Altına... - Son Dakika
Güncel

Tsk: Azaz-Cerablus Arasında Bulunan 26 Meskun Mahal ve 155 Kilometrekarelik Alan Kontrol Altına...

Tsk: Azaz-Cerablus Arasında Bulunan 26 Meskun Mahal ve 155 Kilometrekarelik Alan Kontrol Altına...

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 12-20 Ekim tarihleri arasında, Azaz-Cerablus arasında bulunan 26 meskun mahal ve 155 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını bildirdi.

22.10.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 12-20 Ekim tarihleri arasında, Azaz- Cerablus arasında bulunan 26 meskun mahal ve 155 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını bildirdi. TSK'dan yapılan açıklamada, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletin emrinde olduğu vurgulanarak, kendisine verilen tüm görevleri geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığında olduğu belirtildi.

7 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

TSK tarafından yapılan haftalık bilgilendirme açıklamasında, teröristle mücadele harekatı kapsamında, 12-20 Ekim tarihleri arasında, bölücü terör örgütünün muhtemel kış tertiplenmesiyle en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretim ve ticaretine yönelik operasyonlara ağırlık verildiği belirtildi. Bu kapsamda; Hakkari Yüksekova ve Şemdinli, Şırnak Merkez ve Beytüşşebap, Diyarbakır Lice ve Silvan, Siirt Doğanköy, Bitlis Tatvan ile Kars Sarıkamış bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonların gerçekleştirildiği, 83 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Öte yandan 1 adet 81 mm Havan, 68 adet EYP, 3 adet Doçka uçaksavar/Bixi makineli tüfek, 2 adet roketatar, 2 adet Keskin Nişancı Tüfeği, 43 adet piyade tüfeği, 5 adet antitank mayın, 90 adet tüp, yaklaşık 5,5 ton amonyum nitrat çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirildiği bildirildi. Bölücü terör örgütü tarafından vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere hazırlanmış 7 bomba yüklü aracın Diyarbakır Lice ve Mardin Savur'da tespit edilerek, imha edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Diyarbakır Lice'de gerçekleştirilen operasyonlarda, 20 bin 000 kök kenevir, 5 bin 969 kilogram kubar esrar, bin 170 kilogram toz esrar ele geçirildiği de ifade edildi.

8 ASKER ŞEHİT OLDU, 27 ASKER YARALANDI

Son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar ve bölücü terör örgütünün saldırılarında 8 askerin şehit olduğu, 27 askerin de yaralandığı bildirildi. Bölücü terör örgütünün yaz kış sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıdığı belirtilen Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı gibi bölgeleri teröristlerden temizlemek amacıyla başlatılan küçük, orta, büyük çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulanarak, operasyonlarda terör örgütünün kullandığı tahkim edilmiş çok sayıda mağara, barınak ve havan uçaksavar mevziinin kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

YURT İÇİNDE 27, IRAK'IN KUZEYİNDE 10 TERÖRİST TKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK tarafından yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt ve dışı hava harekatlarına da başarıyla devam edildiği vurgulandı. Yurt içinde 27 bölücü terör örgütü mensubunun, Irak'ın kuzeyinde ise 10 bölücü terör örgütü mensubunun hava harekatları sonucunda etkisiz hale getirildiği belirtilirken, 1 Doçka mevziinin de imha edildiği ifade edildi. Ayrıca silahlı İHA ile de 10 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 2 havan mevziinin de imha edildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca bölücü terör örgütünün Antalya'da roketatarla saldırıda bulunduğu hatırlatılarak, saldırıda herhangi bir kayıp yaşanmadığı belirtildi. Mardin Nusaybin'de ise bölücü terör örgütünün yerleştirmiş olduğu patlayıcıyı bulan 2 vatandaşın, patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

KİLİS'LE KARKAMIŞ ARASINDAKİ HUDUT GÜVENLİĞİ BÜYÜK ÖLÇÜDE SAĞLANDI

TSK'nın açıklamasında, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 12-20 Ekim tarihlerinde ise Azaz-Cerablus arasında bulunan 26 meskun mahal ve 155 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı belirtildi. Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla birlikte; DEAŞ (IŞİD) terör örgütü tarafından Türk topraklarına yönelik Katyuşa roketi tehdidinin engellendiği, Kilis ile Karkamış arasındaki hudut güvenliğinin büyük ölçüde sağlandığı vurgulandı. Azaz-Mare hattı ile Rai güneyi arasındaki bölgenin birleştirilerek, doğu-batı ve kuzey-güney istikametlerindeki yol şebekelerinin kontrol altına alındığı ve hareket serbestisinin sağlandığı ifade edildi. Açıklamada, bölücü terör örgütünün kış dönemini bahara hazırlık amacıyla kullanmasını önlemek için yol kontrol ve operasyonlara yaz kış demeden devam edileceği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başta PKK/PYD terör örgütü olmak üzere FETÖ/PDY, DEAŞ (IŞİD) ve diğer terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Öte yandan harekatın gerçekleştirilmesinde sivillerle ve sivil yerleşim yerlerinin hedef olarak alınmadığı ve sivil yerleşim alanlarının manevranın dışında tutulduğu belirtildi. TSK'nın açıklamasında ayrıca yapılan atışlarda düşmanca tutum sergilemeyenlerin muhafaza edildiği ve harekatın her safhasında sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılıkla, milletin emrinde olduğu belirtilerek, kendisine verilen tüm görevleri geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığında olduğu vurgulandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tsk: Azaz-Cerablus Arasında Bulunan 26 Meskun Mahal ve 155 Kilometrekarelik Alan Kontrol Altına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement