TSK'dan Emniyet'e: Siyasi Suikastler Olabilir Ek Önlemler Alın - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Emniyet'e: Siyasi Suikastler Olabilir Ek Önlemler Alın

TSK\'dan Emniyet\'e: Siyasi Suikastler Olabilir Ek Önlemler Alın

Genelkurmay, Emniyet'e yazı yazarak, özellikle komutanlıklar ile askeri birliklerin olduğu yerlerde tedbirlerin artırılmasını ve duvarların güçlendirilmesini talep etti.

19.06.2015 07:37  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1972'de Tokat Kızıldere'de Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan ve 1973'te dönemin TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın Tunceli'de yaralı yakalandığı operasyonlarda görev alan, daha sonra koruma programı kapsamında adı Çetin Oğuz olarak değiştirilen emekli Albay Fehmi Altınbilek ile eşinin İstanbul'da 7 Haziran'da silahlı saldırıya uğraması Genelkurmay Başkanlığı'nı harekete geçirdi.

Deşifre olan albaya yönelik suikastın koruma altındaki muvazzaf ve emekli yüzlerce askeri personeli endişelendirmesi üzerine, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, özellikle kuvvet komutanlıkları ile askeri birliklerin yer aldığı noktalarda tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesini, koruma duvarlarının güçlendirilmesini talep etti.

TEDBİRLER SIRALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 9 Haziran 2015'te gönderilen gizli yazıda, koruma altındaki isimlere ve birliklere yönelik olası saldırılara karşı alınması gereken tedbirler sıralandı.

"ASKERE SALDIRILAR ARTACAK" İSTİHBARATI

Harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, kritik illere 15 Haziran 2015'te yaptığı uyarıda, "askeri birliklere ve personele saldırıların artacağı yönünde istihbari duyumlar alındığını" bildirdi.

"EK TEDBİRLER ALIN"

Uyarıda, koruma statüsünde bulunan askeri personelin güvenliği konusunda ve askeri tesislerin çevresinde ek emniyet tedbirleri alınması istendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün de bu kapsamda, özellikle kuvvet komutanlıkları ve lojmanlarının bulunduğu yerlerin yanı sıra askeri birlik ve askeri okullar çevresinde de güvenlik duvarını güçlendirdiği öğrenildi.

Son Dakika Güncel TSK'dan Emniyet'e: Siyasi Suikastler Olabilir Ek Önlemler Alın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • TURAN: HAİN SOLCULAR YAPAR HAİNCE SALDİRİLARİ....CHP ALİNLARİNDAN ÖPER O HAİNLERİN.... 26 35 Yanıtla
  • TURAN: SOLCULARDAN UZAK DURUN.....PİSMAN OLMAZSİNİZ... 12 6 Yanıtla
  • gerck: sayın komutanlarım savcılarım müdürlerim benim huzurum kacarsa sen kide kacacak birgün beni vurursalar sıra sana da gelecek onun icin kimse ye boyun eğmede görevinizi yapın ki sende ve sininde benimde cocuklarımızın gelece ğı ve huzuru ola gerekken kanun lar işlenmeli 16 1 Yanıtla
  • omer selim: Ya bunlar kana doymaz bunlar simdi hdpkk ya baraji astirdilar sirf ulke kaosa surklensin kilcdaroglu diyordu hdpkk baraji asacak sorun yok diyordu demekki bunlar devsol tiko chp hdpkk bunlar hepsi ayni hukumeti dusurme formulunu buldular ama unutmayin pilaniniz tutmadi ve tutmaz bu ulkede herzaman pilanlariniz basiniza calinacak . 1 8 Yanıtla
  • Adınız soyadınız: Köklerini kazımaya DEVAM 0 6 Yanıtla
  • gerck: bazen düşünüyorum acaba komutanlar müdürle savcılar hakım ler hepmi dış ülkenın adamı neden se emniyetin mitin yaptıkları hemen son dakıka olarak geciyor belki daha cok şey görecek hukuk olmassa kanun lar olmassa asker savcı knun ları adamına göre işlem yaparsa o melmeket cığırda cıkmış demek tir yazık acıyorum şu güzelim türkuyeye par calıyacaklar şu 4.5 pkkay la başa cıkamadınız be kücücük bir israil sizi bizi yiyip yutacak 2 3 Yanıtla
  • vatandas: Masallah o kadar güçlü bi ülkeyiz ki. Asker polisten güvenlik talep ediyor. Sen ne işe yaran asker 1 3 Yanıtla
  • BAHÇELİ: TSK DA DERİN DEVLETI FARKETTI ÇÜNKÜ ASSKERI SEHIT EDIP PKK YA MAL EDECEKLER 0 2 Yanıtla
  • tc: Pes yani guvenlik 0 0 0 Yanıtla
  • TURAN: SOLCULARA DİKKAT.... 0 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement