TSK'dan Haberler - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Haberler

Milli gemi konsepti çerçevesinde dizayn ve inşa edilen TGC Büyükada, 5 Şubat 2015'te Cibuti'ye liman ziyareti gerçekleştirdi Lösemili çocuklar, Ankara'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında SOLOTÜRK gösteri ekibini ziyaret etti.

09.02.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGC Büyükada korvetinin, 5 Şubat 2015'te Cibuti'ye liman ziyareti gerçekleştirildiğini duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" başlığıyla yer alan açıklamaya göre, milli gemi konsepti çerçevesinde dizayn ve inşa edilen Ada Sınıfı Korvetlerin ikincisi olan ve Körfez ülkeleriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında, 18 Ocak-15 Nisan 2015'te Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde liman ziyaretleri ile harekat ve eğitim faaliyetleri icra eden TCG Büyükada planlı liman ziyaretlerinden ikincisini, 5 Şubat 2015'te Cibuti'ye gerçekleştirdi.

Liman ziyareti kapsamında; Cibuti Genelkurmay Başkanı, Cumhuriyet Muhafızları Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı makamlarında ziyaret edildi, ayrıca çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştirildi.

-SOLOTÜRK, lösemili çocuklar için uçtu

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ankara'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında SOLOTÜRK gösteri ekibini ziyaret etti.

Vakfın kuruluşunun 16'ncı yılında "Meslekleri Tanıyalım" faaliyetleri kapsamında yapılan ziyarette, SOLOTÜRK Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt ve Pilot Yüzbaşı Erhan Günar, çocuklar için gösteri uçuşu yaptı.

Gösterinin ardından hangara giderek, uçağı daha yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar, Yüzbaşı Kurt ve SOLOTÜRK ekibine uçağın tasarımı ve uçmanın nasıl bir duygu olduğuna ilişkin sorular yöneltti.

Ziyarette çocuklara, SOLOTÜRK ekibince hediyeler verildi.

-Tatbikatlar

Kayseri'deki 1'inci Komando Tugay Komutanlığınca, 4 Şubat 2015'te, Kara Havacılık Komutanlığınca tahsis edilen genel maksat helikopteri ile "helikopter yönlendirme", "hava hücum harekatı", "havadan sıhhi tahliye" ve "gövde içi/altı taşıma" tatbikatları icra edilirken, Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanlığınca, 3 Şubat 2015'te, Şehit Albay Suat Karadağ Kışlası'nda, "dağcılık parkuru" ve "komando güç engel parkurundan geçiş tatbikatı" gerçekleştirildi.

Kırklareli Babaeski'deki 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığınca, 29-30 Ocak 2015'te, Kırklareli'deki Osmaniye göletinde "durgun sulardan geçiş tatbikatı" icra edildi.

Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından 173 Komutanlık Astsubayının katılımıyla "TSK Komutanlık Astsubayları Semineri" bugün başladı. Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki seminer, 11 Şubat Çarşamba sona erecek.

-Gazilerden kışla ziyareti

Samsun'da ikamet eden Kore ve Kıbrıs gazileri, Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığını ziyaret etti. Personelle sohbet eden gaziler, erbaş ve erlerle yemek yedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'dan Haberler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement