Kaftancıoğlu'ndan, TTB Başkanı'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunması hakkında açıklama: Onlar sizin iyiliğiniz için - Son Dakika
Güncel

Kaftancıoğlu'ndan, TTB Başkanı'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunması hakkında açıklama: Onlar sizin iyiliğiniz için

"TSK kimyasal silah kullanıyor" iddiasıyla tepki toplayan TTB Şebnem Korur Fincancı, Kadıköy'deki evinde gözaltına alındı, evinde yapılan aramalarda örgütsel el kitabı ve kalaşnikof mermileri bulundu. Konu hakkında CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "Sevgili emniyet mensupları bir Adli Tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız kemik, başkasına ait kıl, tüy, kesici-delici alet ve ateşli silah materyalleriyle karşılaşabilirsiniz. Korkmayın onlar sizin iyiliğiniz için" ifadelerini kullandı.

26.10.2022 20:55  Güncelleme: 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iftirasını gündeme taşıyan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 20 Ekim'deki PKK/ YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar üzerine harekete geçti. Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan bugün İstanbul Kadıköy'deki evinde gözaltına alındı.

TTB İÇİN YENİDEN YAPILANMA TALEBİ

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı Fincancı'nın Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, son verilmesini talep etti. Başsavcılık, yeni merkez konseyi başkanı seçilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talep bulundu. Savcılık merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organların da görevlerine son verilmesi talep etti.

EVİNDE KALAŞNİKOF MERMİLERİ BULUNDU

Gözaltına alınan Fincancı'nın evinde yapılan aramada örgütsel el kitabı ve kalaşnikof mermileri ele geçirildi. Öte yandan TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınma görüntüleri de ortaya çıktı.

Canan Kaftancıoğlu, TTB Başkanı Fincancı'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunmasını savundu: Onlar sizin iyiliğiniz için

KAFTANCIOĞLU'NUN PAYLAŞIMI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gözaltına alınan Fincancı'nın evinde bulunanlarla ilgili olarak "Sevgili emniyet mensupları bir Adli Tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız eğer ayı haricinde (adli olaya karışmışsa o da olabilir:) kemik, başkasına ait kıl, tüy, kesici-delici alet ve ateşli silah materyalleriyle karşılaşabilirsiniz. Korkmayın onlar sizin iyiliğiniz için" dedi.

Canan Kaftancıoğlu, TTB Başkanı Fincancı'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunmasını savundu: Onlar sizin iyiliğiniz için

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında "kimyasal silah kullandığını" iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

MSB: TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Kaftancıoğlu\'ndan, TTB Başkanı\'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunması hakkında açıklama: Onlar sizin iyiliğiniz için

Son Dakika Güncel Kaftancıoğlu'ndan, TTB Başkanı'nın evinde kalaşnikof mermisi bulunması hakkında açıklama: Onlar sizin iyiliğiniz için - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • turgut yildız: 2023 gelsn hele osmanlı tornuyuz teror torunu değil kaftancı oğlu allah cc hesap verecksn ölünce 46 14 Yanıtla
  • erol çevik: türk gibi görünen yasayan gizli yahudi ermeni yunanlı ne kadar varsa suriyelilerden once onları göndermek ülkemiz icin daha iyi... 43 5 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement