TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında, TSK birlik, karargah ve kurumlarında, çevre değerlerini koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla, "TSK Ormanları Kurulması Konusunda İş Birliği Protokolü" imzalandı 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Bahreyn Silahlı Kuvvetlerinin.

12.05.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında, TSK birlik, karargah ve kurumlarında, çevre değerlerini koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla, "TSK Ormanları Kurulması Konusunda İş Birliği Protokolü" imzalandı.

TSK'nın internet sitesinde, faaliyetlere ilişkin bilgiler yer aldı. Buna göre TSK birlik, karargah ve kurumları tarafından, çoğunluğu çam, akasya, selvi, sedir ve akçaağaç olmak üzere, 2014 Mayıs'a kadar 10 bin 473 fidan dikilerek, 62 bin 838 metrekare alan ağaçlandırıldı.

Ağaç ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması amacıyla, TEMA Vakfı ile iş birliği içerisinde, 1999'dan bu yana TSK personeline "Erozyonla Mücadele Koordinasyon Çalışması" adı altında uygulamalı eğitimler verildi.

Bu kapsamda yapılan en son faaliyet, Nisan 2013'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde icra edildi.

Çanakkale Kara Savaşlarının 99'uncu Yıl Dönümü Anma Törenleri, 24 Nisan'da Mehmetçik Abidesi, Fransız Mezarlığı ve 57'nci Alay Şehitliğinde; 25 Nisan'da da Anzak Koyu ve Yeni Zelanda Anıtında gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından 09 Mayıs'ta, öğrencileri araştırmaya teşvik etmek ve bilimsel konulara ilgilerini artırmak amacıyla, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda 45'inci Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Finali düzenlendi. Yarışmaya, "coğrafya" dalında katılan Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinden Huzeyfe Okumuş ve ve Muhammet Nusret Özateş, "Tarihimizin En Soğuk Sıcak Savaşı 100'üncü Yılında Sarıkamış Harekatının Coğrafi Analizi" projesiyle, "sosyoloji" dalında katılan yine Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinden Mustafa Emre ve İsmail Kural da "Tüketime Küçüğün Büyük Etkisi, Çocukların Tüketim Kararlarına Etkisinin Sosyolojik Analizi" projeleriyle birincilik aldı.

Yarışmaya, "kimya" dalında katılan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinden Fatih Güler ve Tunahan Enginer de "Shear Thickening Fluid (STF) Esaslı Silika Nanopartikül İçeren Kompozit Kumaştan Alternatif Balistik Koruma Yeleği Yapımı" projesiyle ikincilik kazandı.

-Yarışmalarda başarılar elde edildi

İzmir'de 9-12 Nisan'da icra edilen, 41 ilden 450 projenin başvurduğu ve 27 ilden 106 projenin katıldığı "Eğitim Bilim Mühendislik Enerji Proje Fuarı Yarışmaları"nda, Kuleli Askeri Lisesi ve Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri, "bilgisayar, fizik, kimya ve enerji" alanlarında başarılar elde etti.

Kuleli Askeri Lisesi'nin 5 projeyle katıldığı yarışma sonucunda, "Kimya alanında Yılın Araştırmacısı Özel Ödülü" ile 15-20 Haziran 2014'te Houston/ABD'de düzenlenecek "Küresel Çevre Sorunları ve Amerika Olimpiyatları"nda Türkiye'yi temsil etme hakkı, "bilgisayar" alanında üçüncülük ve "fizik" alanında dördüncülük dereceleri elde edildi.

Maltepe Askeri Lisesi'nin üç proje ile katıldığı yarışmada da "enerji" alanında ikincilik, "kimya" alanında 15-20 Haziran 2014'te Houston/ABD'de düzenlenecek "Küresel Çevre Sorunları ve Amerika Olimpiyatları"nda ve Tunus'ta yapılacak "Uluslararası Mühendislik Teknoloji ve Bilim Festivali"nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanıldı.

Ayrıca Deniz Lisesi öğrencileri, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı tarafından 22 Mart'ta düzenlenen ve 37 resmi/özel lisenin katıldığı 8'inci İstanbul Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışmalarında, takım halinde "İstanbul Bölge üçüncülüğü" derecesi elde etti.

-Tank atışı gösterisi yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği, 5 Mayıs'ta "Edirne'nin Fethi'nin 653'üncü Yılı Kutlamaları"na katılarak konserler verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, lösemili çocuklara uçurtma şenliği, Artvin İl Jandarma Komutanlığı, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engellilere piknik, Konya Selçuklu İlçe Jandarma Komutanlığı 3-6 yaş grubu çocuklara eğitimli köpek gösterisi, Antalya İl Jandarma Komutanlığı, ilköğretim öğrencileri arasında trafik bilgi yarışması, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimi, Çorum İl Jandarma Komutanlığı ise off road yarışmaları ve bomba arama köpek uzmanlarının gösterisini icra etti.

28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Bahreyn Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunan "M 60" tanklarının modernizasyonu kapsamında, Türkiye'nin "M 60" tank modernizasyonu alanındaki imkan ve kabiliyetlerinin yerinde görülmesi amacıyla, Bahreyn Askeri Heyetine 30 Nisan'da Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda (Şereflikoçhisar) tank atışı gösterisi yaptı.

Kara Harp Okulu'nda öğrenim gören misafir askeri personelin, vatandaşı olduğu ülkeler ile dostluk ve kardeşliği pekiştirmek, ülkelerini ve kültürlerini tanıtmalarına fırsat vermek amacıyla, 3 Mayıs'ta "Kara Harp Okulu Dostluk ve Kardeşlik" günü düzenlendi.

Ege Ordusu Bölge Bando Komutanlığı, 25 Nisan'da Ali Kaya Ortaokulu'nda (Karşıyaka/İzmir), 2 Mayıs'ta ise Fuat Köprülü İlkokulu'nda (Karşıyaka/İzmir) bando konseri ve bayrak töreni icra etti.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında, 24 Nisan'da, Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile arama köpeklerinin afetlerde etkinliğini arttırmak amacıyla ortak eğitim yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement