TSK personeline ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika
Politika

TSK personeline ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda

TSK personeline ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapanı...

18.02.2021 19:47  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapanı Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin NATO'ya üye oluşunun 69. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu kıvancı dile getirdi.

Bak, bu süre zarfında Türkiye'nin, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenlik ve istikrarının korunmasında vazgeçilmez bir aktör olan NATO'nun güçlü ve güvenilir bir üyesi olduğunu anımsatarak, "NATO'nun güney sınırında ittifakın karşılaştığı her türlü tehditle mücadele eden Türkiye'nin tüm müttefiklerden gerekli desteği alması, ittifakın güvenilirliği, caydırıcılığı ve itibarının sürdürülebilmesi açısından önem taşımaktadır. Özellikle, bölgede ittifak dışı müttefik arayışlarının ve terör örgütlerinin sahada kullanılabilirlikleri üzerinden meşru addedilmelerinin NATO bünyesinde, birlik ruhuna ve ortak değerleri koruma anlayışına zarar vereceği aşikardır. Bu bağlamda en önemli beklentimiz, müttefiklerimizin, PKK ve PYD/ YPG başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemizde koşulsuz destek vermeleridir." diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, bir ordunun muharebe gücünün yanında en önemli vazgeçilmez unsurlardan birinin, askeri tababet ve askeri tıbbiye sahipliği olduğunu belirtti.

Şahin, Osmanlı ve Cumhuriyet tıbbının 200 yılı aşkın tarihsel birikimine, harp deneyimine ve köklü bir geleneğe sahip Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 39 askeri hastane, 600 sağlık merkezi ve sefer görev hastanelerinin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kapatıldığını söyledi.

Askeri hastaneler ve askeri hekimliğin bir ihtiyaç, zorunluluk olduğunu ifade eden Şahin, Türkiye gibi zor bir coğrafyada yer alan, uzun süreden bu yana terörle mücadele eden bir ordunun mutlaka askeri hastanelerinin olması gerektiğini kaydetti.

Şahin, "15 Temmuz alçak darbe girişiminin temel hedefi TSK'yı etkisiz hale getirmekti. Askeri hastanelerin kapatılmasıyla bir nevi bu amaca ulaşılmış olundu. Askeri hekim ihtiyacının görmezden gelinmesinin bedelini millet olarak çok ağır ödüyoruz. 600 bin küsur askeri olup da askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Askeri hastaneler bir zorunluluktur ve tekrar açılması hayati önem taşıyor." diye konuştu.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, 3000 ek göstergeden yararlanamayan emekli uzman çavuşların hak mağduriyetlerinin giderilmesi, teknik ve kritik devamlılık arz eden önemli özel görevler için istihdam edilen uzman erbaşların görev tanımlarının ve hizmet şartlarının çerçevesinin net olarak belirlenmesini istedi.

Filiz, TSK'nın, yürekleri vatan sevgisiyle dolu, canları pahasına terör örgütleriyle mücadele eden, asker ocağını Peygamber ocağı olarak gören tüm mensuplarının, özlük hakları ve diğer sorunlarının, siyasi mülahazaların dışında bütüncül bir anlayışla çözülmesi gerektiğini kaydetti.

39 askeri hastane, 1 rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığına bağlanmasının, sağlık hizmetinin sivil doktorlarca verilmesinin, özellikle ağır yaralıların tedavilerinin yapılmasında büyük sorunlar yaşattığını savunan Filiz, "Barış Pınarı Harekatı sırasında askerimize moral desteği vermek için Akçakale'ye, Ceylanpınar'a gittik, sivil doktorlarımızla görüştük, eksiklikleri onlar da görmüşler ki askeri hastanelerin ve GATA'nın yeniden açılması konusunu onlar da dile getirdiler." diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, kepeğin nasıl elde edildiğini bilmediğini, "Kepek ekin." dediğini savunarak, buğdayın ekilip, biçilip, işlendiğini, kepeğin bundan elde edilen bir ürün olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, "Böyle bir bakan Türkiye tarımına yön verirse fiyaskoyla karşılaşırız." dedi.

Kürsüye getirdiği, mısır, arpa, buğday, kepek, yağlı ve kuru soyayı gösteren Gaytancıoğlu, bütün bunları üretmeleri gerekirken, ithal ettiklerini ifade etti.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, kanun teklifinden, sözleşmeli, muvazzaf ayırt etmeden tüm subay, astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesini beklediklerini ifade ederek, "Artık verilen sözler tutulsun, uzman erbaşlar ve sivil memurlar hak ettikleri değeri görebilsin. Maalesef askerlerimizin maddi, manevi mağduriyetleri henüz, giderilmekten çok uzak." ifadesini kullandı.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, askeri hastanelerin 2016'da OHAL kararnamesiyle kapatılarak Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle sağlık hizmetlerinde aksama yaşandığını, TSK'nın doktor ihtiyacının, devlet hizmet yükümlüsü sivil doktorlarca karşılandığını anımsatarak, "Ordudaki sağlık sisteminin bozulmasına sebep olan bu yanlıştan dönülerek, kritik önemdeki hastanelerin tekrar açılarak Milli Savunma Bakanlığına devri muhakkak sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Türkiye'nin nüfus artış oranının giderek düştüğünü, bu düşüşün nedenlerinin araştırılarak, sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Teklifin görüşmeleri, 17. maddede verilen önergeler üzerinden devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TSK personeline ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
    16:19 AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

    AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, seçime günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Her gün birçok ziyaret ve toplantı ile vatandaşlarla buluşan Sami Er, 31 Mart akşamı Malatyalıların Cumhur ittifakına en yüksek oyla destek olacağına inandığını söyledi.

  • AK Parti Milletvekilleri Alaca'da Coşkuyla Karşılandı
    16:18 AK Parti Milletvekilleri Alaca'da Coşkuyla Karşılandı

    Çorum'un Alaca ilçesinde, AK parti seçim bürosuna sürpriz ziyaret gerçekleştiren milletvekilleri vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    16:17 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, açılışta yaptığı konuşmada çalışanlara teşekkür etti ve yapılan hizmetlerden bahsetti. Ayrıca turizm sezonunun uzatılması çağrısında bulundu.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Belediyecilik AK Parti'nin işi
    16:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Belediyecilik AK Parti'nin işi

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Biz verdiği sözü tutan, gerçekleştiremeyeceği vaatte bulunmayan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu tüm kesimlere yönelik hizmetlerimizle milletimize gösterdik.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Sığacık'ta Miting Yaptı
    16:10 Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Sığacık'ta Miting Yaptı

    Seferihisar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin, Sığacık'ta miting düzenledi ve vatandaşlardan destek istedi. Binlerce kişi tarafından karşılanan Yetişkin'in sözleri sık sık sloganlarla kesildi.


Advertisement