Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, akaryakıt zamlarının şoför esnafını zor duruma düşürdüğünü belirterek, "Enflasyon, dolar ve avrodaki artışlar bizi de etkilemektedir.

12.04.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, akaryakıt zamlarının şoför esnafını zor duruma düşürdüğünü belirterek, "Enflasyon, dolar ve avrodaki artışlar bizi de etkilemektedir. Kullandığımız yakıt ve araç parçaları dövize endekslidir. Gerek şehir içinde çalışan taksi, dolmuş, kamyon ve kamyonetlerimiz gerekse yurt içi ve yurt dışı çalışan insan ve yük taşıyan araçlarımız bu suni artışlardan büyük zarar görmektedir." dedi.

TŞOF seçimleri sonucu göreve yeni gelen mesleki oda başkanları, Ankara Meyra Palace Hotel'de bir araya geldi.

Apaydın, burada yaptığı konuşmada, 1 Ocak-31 Mart'ta 700 meslek odasının genel kurullarının tamamlandığını ve yapılan seçimler sonucunda 107 oda başkanının yeni görevlerinin başına geçtiklerini söyledi.

TŞOF'un 1 milyona yakın ticari araç sahipleriyle büyük bir aile olduğuna işaret eden Apaydın, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) bünyesinde 13 mesleki federasyon bulunmaktadır. Bu federasyonların en büyüğü TŞOF'tur." diye konuştu.

Apaydın, son günlerde akaryakıta gelen zamlarla birlikte şoför esnafının zor duruma düştüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Enflasyon, dolar ve avrodaki artışlar bizi de etkilemektedir. Kullandığımız yakıt ve araç parçaları dövize endekslidir. Gerek şehir içinde çalışan taksi, dolmuş, kamyon ve kamyonetlerimiz gerekse yurt içi ve yurt dışı çalışan insan ve yük taşıyan araçlarımız bu suni artışlardan büyük zarar görmektedirler. Bakanlıklarda bu konuda mücadele veriyoruz. Gelirimiz, giderlerimizin çok altında kalıyor."

Belediyelerle ilgili sıkıntılarının olduğunu anlatan Apaydın, şoför esnafının problemlerini çeşitli bakanlıklarla istişarede bulunarak çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

Apaydın, bazı oda başkanlarının yüksek borçlarla karşı karşıya kaldığının altını çizerek, "Eskilerin bir sözü vardır; 'Borç yiğidin kamçısıdır'. Bu borçlar belki 'kamçı' olmayı çoktan aşmıştır ama moralinizi bozmayın. Federasyonumuzun da borcu var ama biz dimdik ayaktayız. Devletlerin, milletlerin birbirine borcu var ama önemli olan işe iyi niyet ve halisane yanaşmaktır. Sakın borçtan yılmayın, korkmayın, üstesinden geliniz. Yeter ki biz kendimizi esnafımıza sevdirelim, odalarımızı, kurumlarımızda saygın hale getirelim." değerlendirmesinde bulundu.

TŞOF'un 21 Haziran'da tekrar genel kurul yapacağını bildiren Apaydın, federasyonun kurumlarla diyaloğunun üst seviyesinde devam ettiğini dile getirdi.

"Zam talebimizi dile getireceğiz"

Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Apaydın, akaryakıta yapılan zamların şoförleri etkilediğini söyledi. Apaydın, "Belki belediyelerimizden, ulaşım koordinasyon merkezlerinden (UKOME) şehir içi ve şehirler arası taşımacılıkla ilgili taleplerde bulunacağız. Yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar petrol var. Uzun zamandır zam almamış meslek odalarımız, meslektaşlarımız var. Bunlar için zam talebimizi dile getireceğiz." dedi.

Apaydın, Uber'e ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'de her şeyin bir altyapı ve kanunu olduğunu, çalışmaların buna göre sürdürüldüğünü anlattı.

Uber'in aldığı belgenin bir noktadan bir noktaya zamanlı yolcu taşıma belgesi olduğunu vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

"Oysaki bunlar internet üzerinden taksi çağırma yöntemiyle hareket ediyorlar. Bu bize göre tamamen korsandır, kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu konuyu yetkili vekillerimize, bakanımıza ve başbakanımıza kadar götürdük, çalışmalarımızı ve dosyalarımızı verdik. Bunun peşini bırakmayacağız çünkü bu işten ekmek yiyen Türkiye'de 75 bin esnafımızı var."

Apaydın, şehirlerde taksi sayısının yetersiz kalması durumunda taksi ihalesi yapılabileceğini belirterek, Türkiye'nin Uber gibi bir taşımacılık sistemine hazır olmadığını, böyle bir sistem kurulacaksa belediyeler ve federasyonun bir araya gelerek daha ileri boyutta işletmeler kurabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement