Tspb Genel Kurulu'nda Yeni Başkan Dr. Alp Keler Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Tspb Genel Kurulu'nda Yeni Başkan Dr. Alp Keler Oldu

Tspb Genel Kurulu\'nda Yeni Başkan Dr. Alp Keler Oldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB), 200'e yakın sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlenen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Başkanlığa Dr. Alp Keler seçildi.

14.05.2019 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB), 200'e yakın sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlenen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Başkanlığa Dr. Alp Keler seçildi.

Toplantının açılış konuşmalarını Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul A.Ş. Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya ve TSPB Başkanı Erhan Topaç yaptı.

Sermaye piyasalarının tüm dünyada işlemeye devam etmekte, küresel ve yerli ölçekte fırsatlar sunmakta ve gelişimini sürdürmekte olduğunu belirten Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Sermaye piyasalarının geneli konusunda hedeflerimize ulaşabilmek için ülkemizdeki mevcut tasarrufları nasıl sermaye piyasalarına çekebiliriz ve mevcut tasarruf seviyesini nasıl artırabiliriz sorularını düşünmeliyiz" dedi ve ekledi:

"Ancak tasarrufları sermaye piyasalarına çekebilmemiz için, yatırımcılara uzun vadeli bir yatırım projeksiyonu sunulabilmesi ve uzun vadeli planlar yapabilmelerine yardımcı olunması gerekmektedir. Bu konuda Birlik üyelerine önemli bir görev düşmektedir. Tasarruf sahipleriyle yakın temas halinde olan Birlik üyelerinin nitelikli personelinin, yatırım kültürünün geliştirilmesi ve sermaye piyasalarına olan güvenin güçlendirilmesi için bu konuya özel önem vermeleri gerekmektedir."

Prof. Dr. Erişah Arıcan: "Stratejik Öncelik Planı" hazırlıyoruz

Prof. Dr. Erişah Arıcan, finans piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmaların, temel önceliğinin "sermaye piyasalarının derinleşmesi" olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Borsa İstanbul Yönetimi olarak Türkiye'nin önceliklerini dikkate alarak 2019-2021 yıllarını kapsayan bir "Stratejik Öncelik Planı" hazırladıklarını belirten Arıcan, planda Türk sermaye piyasalarını derinleştirmeye ve çeşitlendirmeye odaklandıklarını vurguladı.

Murat Çetinkaya: Paydaşların koordineli ve derinlemesine düşünmesi gerekiyor

Murat Çetinkaya da Türkiye'de bütün paydaşların yaklaşık 30-35 sene içerisinde iyi bir hisse senedi piyasası oluşturabildiklerini ancak sermaye piyasalarının daha derin ve etkin olabilmesi için yeterli ortamı henüz oluşturamadıklarını söyledi.

1990'lı yıllarda tahvil piyasasındaki yabancı payının yüzde 60'lar ve daha üzerinde olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Şu andaki hisse senedi piyasasındaki yabancı payı gibi. Ama tahvil piyasasında giderek yüzde 13, 12, 11 civarına geliyor. Yani bu piyasada aldığım zaman satamam' diye düşünüyor olabilir mi? Bize düşen şey nedir? Bizlerin bu konular üzerinde derinlemesine düşünmesi gerekiyor" dedi.

Erhan Topaç: Proaktif çalışmalarına devam edecek

Erhan Topaç, 2018 yılında yapılan faaliyetler ve 2019 yılında devam eden projeler hakkında bilgi verdi. TSPB'nin sektörle ilgili gelişmelere tepki veren değil, sektörle ilgili konuları gündeme getiren ve bu konuda alınacak kararlara yol gösteren proaktif bir kurum olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Topaç, sermaye piyasasının daha da ileriye taşınması için tüm tarafların görüşlerini alarak, yapılması gerekenleri belirlediklerini ifade etti. Makroekonomik istikrarın ve büyümede sermaye piyasalarının rolünün önemine dikkat çekerek, hükümetimizin sermaye piyasalarına destek verdiğini ve bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Topaç, sermaye piyasalarının uzun dönemli yatırım alanı olduğunu, öneri ve eylemlerin bir program dahilinde ve sistematik şekilde yapılması için Ulusal Sermaye Piyasası Programı açıklanması gerektiğini söyledi. Rekabetçi ve cazip bir finansal ekosistem yaratmanın Türkiye'nın büyümesi için önemini bir kez daha belirtti.

Dr. Alp Keler, CFA : Daha güçlü sermaye piyasası için etkin bir şekilde çalışacağız

Birlik Başkanlığı görevini Erhan Topaç'tan devralan Dr. Alp Keler, CFA ise, Birlik genel kurul toplantısı kapsamında yaptığı konuşmada, TSPB'ye geçtiğimiz yıl boyunca hizmet vermiş olan Sayın Erhan Topaç'a değerli çalışmaları ve önemli katkıları için sektör adına müteşekkir olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Birliğimiz sermaye piyasalarımızın gelişmesinde önemli bir misyona sahip. Yeni dönemde bu misyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek adına çalışmalara devam edeceğiz. Yol haritamızdaki hedeflerin gerçekleştirilmesi ve sektörün en etkin şekilde temsil edilmesi için çalışacağız." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tspb Genel Kurulu'nda Yeni Başkan Dr. Alp Keler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement