Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile yaptıkları Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleriyle ilgili uzlaşma sağlanamayan maddeler üzerinde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

24.08.2017 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile yaptıkları Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleriyle ilgili uzlaşma sağlanamayan maddeler üzerinde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

GMİS'ten yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan 27. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerine göre günlük ücretlere birinci altı ay yüzde 7.5, ikinci altı ay yüzde 5 zam alınırken, ikinci yıl için ücretlerde birinci altı ay yüzde 3.5, ikinci altı ay içinse yüzde 3.5 artış sağlandığı belirtildi.

Hükümet ile TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların oluşturduğu Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu arasında imzalanan çerçeve anlaşmasına göre ücretlerde artış sağlanırken, madenciliğe özgü düzenlemelerden kaynaklanan ve özellikle yer üstü-harici servis çalışanlarını ilgilendiren ücretler arasındaki farklılıkların azaltılması amacıyla da TTK TİS'te ayrıca düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, sözleşmenin zorlu ve sıkıntılı bir süreçten sonra imzalanmış olmasından mutlu olduklarını vurguladı.

Ülkenin ve kurumun içinde bulunduğu sıkıntıları bildiklerini ve yaptıkları tekliflerin geç de olsa anlayışla karşılandığını dikkati çeken Demirci, "Her şey tam olarak istediğimiz gibi olmasa da, bizleri mutlu eden bir sözleşme imzaladık. Gönül isterdi ki, madenci kardeşlerimiz için çok daha iyisi yapabilelim. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha iyi sonuçlar alacağız. TİS maden işçimize, kuruma, kente ve ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

TİS'te anlaşma sağlanamaması üzerine yasal süreç nedeniyle GMİS, 29 Ağustos'ta başlamak üzere TTK'da grev kararı almış ve iş yerlerinde duyurmuştu. Sözleşmenin ardından alınan grev kararı da kaldırılmış oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement