TTK'den taşkömürü sahası ihalesi - Son Dakika
Ekonomi

TTK'den taşkömürü sahası ihalesi

TTK\'den taşkömürü sahası ihalesi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Zonguldak'ta bir taşkömürü sahasını, 15 yıl süreyle rödovans karşılığı işletmeye verilmek üzere ihaleye çıkardı.

28.10.2020 10:13  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Zonguldak'ta bir taşkömürü sahasını, 15 yıl süreyle rödovans karşılığı işletmeye verilmek üzere ihaleye çıkardı.

TTK Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Üzülmez 7-9 Nolu Taşkömürü Sahası, hukuku TTK uhdesinde kalmak şartıyla, 15 yıl süreyle işletmeye verilmek üzere açık ihale usulüyle ihale edilecek.

Gerçek ve tüzel kişilerin katılabileceği ihalede, tüm üretim yılları için kömür üretimi taahhüt miktarının en az yıl başına 36 bin ton olması şartı aranacak.

İhale, 30 Kasım Pazartesi günü saat 15.00'te yapılacak.

İstekliler, tekliflerini ihale gün ve saatine kadar TTK Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığına elden teslim edebilecek veya iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TTK'den taşkömürü sahası ihalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.


Advertisement