Ttk, Tis Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Ttk, Tis Görüşmeleri Başladı

Ttk, Tis Görüşmeleri Başladı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülecek olan 27.

15.03.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülecek olan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 15 Mart 2017 tarihinde TTK Genel Müdürlüğü Salonu'nda yapılan açılış oturumuyla başlandı.

TTK 27. Dönem TİS açılış oturumuna; TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, TTK TİS Komisyonu Üyeleri; Alaattin Ülper, İsmail Hakkı Güven, Av. Mehmet Delen, Aslan Yazıcı, İsmet Kaya, Orhan Ön ve İsmail Asil, Kamu-İş Uzmanları; Turgay Meriç ve Tayfun Arıkazan, GMİS'e bağlı Karadon, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk, Merkez ve Amasra Şubelerinin başkan ve yöneticileri ile GMİS TİS Komisyonu üyeleri katıldı.

"İşçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını bulmasını diliyorum"

Açılış oturumunda konuşma yapan TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, "Bilindiği üzere 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 31 Aralık 2016 tarihinde sona ermiştir. 2017-2018 yıllarını kapsayacak 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başlamış bulunmaktadır. Görüşmeler sonucunda yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin, kurumumuzu da sıkıntıya sokmadan ama işçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığının da bulması dileklerimle kurumumuz, işçi kardeşlerimiz ve Türkiye çalışma hayatı adına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

"Üretmek ve ülkemize kazandırmak istiyoruz"

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, üretmek, ülkeye kazandırmak ve kazanmak istediklerini belirterek "Bildiğiniz gibi TTK 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin bugün açılışını yapıyoruz. Bizler, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak işçi arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını savunmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağımızı sizleri de teminen söylüyoruz. Bu kurum da, bu iş yeri de bizim. İş yerlerimiz olduğu sürece bizler de var olacağız. Toplu Sözleşme ve grev haklarının alındığı 1964 yılından bu yana toplu iş sözleşmelerini yapıyoruz. Bu dönem 27. Toplu İş Sözleşmemizi yapacağız. Biz, üretmek, ülkemize kazandırmak ve kazanmak istiyoruz. Bu sözleşmenin ülkemize, milletimize, TTK'da çalışan kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Başarılı olacağımıza ve masadan da anlaşarak kalkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Her iki tarafın menfaatlerini dengelersek iyi bir sözleşme olur"

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat da çalışanların ve iş yerinin menfaatlerini dengelediklerinde iyi bir toplu sözleşme ortaya konmuş olacağını ifade ederek; "Bugün 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin müzakerelerini başlatıyoruz. Sözleşme dönemi hep zordur. Herkesin beklentileri vardır. Çalışanlarımızın beklentileri oluyor, işverenliğimizin beklentileri oluyor. Yapılacak olan TİS görüşmelerinde her iki tarafın da, hem çalışanlarımızın hem de iş yerimizin menfaatlerini dengeleyebilirsek iyi bir sözleşme ortaya çıkarmış oluyoruz. Benim bu dönem, sözleşme görüşmeleri öncesinde yaptığım görüşmelerde çok mutlu eden bir gelişme, biraz önce Sayın Genel Başkan ifade ettiler, 'İş yeri bizim' dedi, evet, iş yeri hepimizin. TTK yetkililerimizin ve GMİS yetkililerimizin olaya el birliğiyle kurumu daha iyi noktaya nasıl getiririz, çalışanlarımızı daha fazla nasıl memnun ederiz noktasındaki birlikte hareket etmeleri yapılacak sözleşmenin iyi sonuçlanacağını, sıkıntısız sonuçlanacağını, kurumumuzun ve çalışanlarımızın lehine olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle yapılacak sözleşmenin ülkemize, kurumumuza, çalışan arkadaşlarımıza iyilikler getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin birinci maddesi kabul edildi. TİS görüşmelerinin ikinci oturumu 30 Mart 2017 tarihinde Ankara'da yapılacak. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 84 asıl, 2 geçici maddeden oluşuyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ttk, Tis Görüşmeleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.


Advertisement