Tüba Üyesi Kılıç, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Tüba Üyesi Kılıç, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine Seçildi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Prof. Dr. Türker Kılıç, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine seçildi.

03.03.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi Prof. Dr. Türker Kılıç, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine seçildi.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı, MedicalPark Hastaneler Grubu Nörobilim Akademisi Kurucusu, Beyin Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker Kılıç'ın, Avrupa Bilim ve Sanat Akademisine üye olarak seçildiği belirtildi.

Kılıç'ın beyin damar hastalıkları ve tümörleri konusunda yaptığı çalışmalarla Avrupa Bilim ve Sanat Akademisine seçilen 10. Türk ve 3. TÜBA üyesi olduğu ifade edilen açıklamada, 1997-1998 yıllarında Harvard Üniversitesinde beyin kanserleri konusunda çalıştığı ve araştırmacı olarak görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Kılıç'ın 1999'da Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliğinin "En Değerli Araştırma Ödülü"nü, 2001'de Amerika Nöroşirurji Dernekleri Birliğinin "Nöroonkoloji Genç Araştırmacı Ödülü"nü ve 2005'te Amerika Nöroşirurji Dernekleri Birliğinin "En Değerli ABD-Dışı Bilimsel Çalışma Ödülü"nü kazandığına yer verildi.

- Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi

Bilim insanı, sanatçı, teolog, hukukçu ve ekonomistlerin bulunduğu Avrupa Bilim ve Sanat Akademisinin, 30'u Nobel ödüllü olmak üzere yaklaşık bin 500 üyesi bulunuyor. Beşeri, sosyal, çevre ve doğa bilimleri, tıp, sanat, hukuk, ekonomi ve dünya dinleri gibi kategorilerdeki çalışmaları destekleyen akademi, özellikle Avrupa ile ilgili konulara ve insanlığın yararına olacak bilimsel ve kültürel çalışmalara imza atıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüba Üyesi Kılıç, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement