Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika
Güncel

Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Proje sergisini gezen öğrenci ve öğretim üyeleri Projelerini anlatan öğremciler TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç'un konuşması TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'daki ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı 100 proje, YYÜ'de sergilendi TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tunç: "Proje yarışmalarının temel amacı çocuklarımıza bilimi sevdirmek, bilimsel potansiyele sahip öğrencilerimizi ortaya çıkarmak ve bunlara gerekli desteği sağlamaktır" Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması, Van bölge final sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

22.03.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Proje sergisini gezen öğrenci ve öğretim üyeleri

Projelerini anlatan öğremciler

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç'un konuşması TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'daki ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı 100 proje, YYÜ'de sergilendi

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tunç: "Proje yarışmalarının temel amacı çocuklarımıza bilimi sevdirmek, bilimsel potansiyele sahip öğrencilerimizi ortaya çıkarmak ve bunlara gerekli desteği sağlamaktır"

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması, Van bölge final sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezinde açılan sergide Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'daki öğrencilerin hazırladığı 100 proje kurulan stantlarda tanıtıldı.

Yüzlerce davetlinin katıldığı sergide öğrenciler, hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri katılımcılara anlattı.

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, Türkiye'nin 12 bölgesinde yapılan yarışmaların temel amacının bilimsel potansiyeli olan öğrencileri ortaya çıkarmak olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde 13 bin 33 proje alındığını ve bunlar arasından finalistlerin belirlendiğini belirten Tunç, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bin 529 proje başvurusu aldık. Sayısal sıralamada Türkiye'de dördüncü sıradayız. Bu, bölgemiz için önemli ancak nitelik anlamında biraz daha gayret göstermemiz gerekiyor. Bu yarışmaların temel amacı çocuklarımıza bilimi sevdirmek, bilimsel potansiyele sahip öğrencilerimizi ortaya çıkarmak ve bunlara gerekli desteği sağlamaktır. Amaçlarımızdan biri de geleceğimizin bilim insanlarını yetiştirmek ve şahsiyetli insanları kazanmaktır. Burada 100 projemiz sergileniyor. Buradan çıkacak 18 projeyi Ankara'ya göndereceğiz."

"Deniz Pili Projesi" ilgi gördü

Yarışmada Ağrı'dan katılan Zeynep Polat ve Yeter Bozkurt isimli öğrencilerin hazırladığı "Deniz Pili Projesi" katılımcıların en çok ilgi gösterdiği stantlardan biri oldu.

Projesiyle ilgili AA muhabirine bilgi veren Polat, pili yapabilmek için deniz suyu tuzluluğundan yararlandıklarını söyledi. Deniz suyunun tuzlu olmasının elektron geçişini sağladığını anlatan Polat, aylardır büyük emek vererek hazırladıkları projenin birinci olmasını istediklerini dile getirdi.

Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tübitak 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement