Tübitak Başkanı, Özışık Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Tübitak Başkanı, Özışık Ailesini Ziyaret Etti

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Antalya'da balkonlarında yaptıkları roketin patlamasıyla yaralanan Özışık ailesini hastane odasında ziyaret etti.

27.07.2017 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Antalya'da balkonlarında yaptıkları roketin patlamasıyla yaralanan Özışık ailesini hastane odasında ziyaret etti.

Antalya Saklıkent'te düzenlenecek olan 20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılmak üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, evlerinin balkonunda roket yapımı sırasında meydana gelen patlamada yaralanan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde Başuzman Tuncay Özışık ile olayda iki elini kaybeden Altuğ Özışık'ı, bugün akşam saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Prof. Dr. Ergin'e ziyaretinde, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Bülent Aydınlı da eşlik etti.

Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Özışık ailesini hastanenin ortopedi servisindeki odalarında ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretin ardından Prof. Dr. Ergin, Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile kısa bir süre odasında görüştükten sonra Saklıkent'te hareket etti.

SU İÇİP TELEFONLA KONUŞUYOR

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başhekim Aydınlı, Altuğ Özışık'ın tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, TÜBİTAK mensubu, eşi ve çocuğunun elim bir kazada yaralandığını söyledi. Tuncay Özışık'ın hafif yaralı olduğunu söyleyen Başhekim Aydınlı, "Altuğ Özışık'ta ciddi bir yaralanma var. Biraz önce tekrar ziyaret ettiğimde ailede bir metanet durumu hakimdi. Bu kazayı olgunlukla karşılamışlar. Ailemiz doğru bir hastanede. AÜ Hastanesi olarak elimizdeki tüm imkanlarla onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en deneyimli ekiplerinden birisi burada. Hastanın genel durumu çok iyi. Günlük işlerini kendisi yapabiliyor. Suyunu içip, telefonuyla konuşabiliyor. Morali de gayet iyi" diye konuştu.

NAKİL İÇİN ERKEN

Çift el nakli konusunun konuşulmasının çok erken olduğuna değinen Prof. Dr. Aydınlı, "Tedavi süreci devam ediyor. Nakle ihtiyaç var mı diye testler yapılacak. Akdeniz Üniversitesi uzuv nakillerinde dünyada önde gelen hastanelerden birisi. Prof.Dr. Ömer Özkan gibi bir  değerimiz var elimizde. O aşamaya gelindiğinde gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.

BİRKAÇ GÜN SONRA TABURCU OLUR

Prof.Dr. Aydınlı, Altuğ Özışık'ın sol gözünde de büyük sıkıntı olduğunu belirterek, tedavi sürecinin devam edeceğini, birkaç gün içinde taburcu edileceğini söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tübitak Başkanı, Özışık Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement