Tübitak Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tübitak Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tübitak Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBİTAK 50. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

03.12.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK 50. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2015 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri" törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ile akademisyenler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK Bilim Ödülleri'ni temel bilimler kategorisinde Prof. Dr. Alikram Nuhbalaoğlu ve Prof. Dr. Marat Akhmet, sağlık bilimleri kategorisinde Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan ve Prof. Dr. Özcan Erel, özel ödül sağlık bilimleri kategorisinde Prof. Dr. Hazire Oya Alpar'a takdim etti.

ODTÜ, BİLKENT VE BOĞAZİÇİ ÖNE ÇIKTI

Ödül alan bilim insanlarının üçünün ODTÜ, ikisinin Bilkent, diğer ikisinin ise Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptığı belirtildi. İstanbul ve Ankara'da bulunan üniversitelerin ağırlığını koyduğu ödül töreninde bu iki il dışında Bingöl, Denizli ve İzmir'de faaliyet gösteren üniversitelerin görevlileri ödül aldı.

Ödül töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise sağlık bilimleri kategorisinde Doç. Dr. Hakan Parlakpınar ve Prof. Dr. Hasan Kırmızıbekmez'e ödüllerini takdim etti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bakan Fikri Işık ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da TÜBİTAK Teşvik Ödülleri'ni verdi. Teşvik Ödülleri'ni alan isimler ve alanları ise şöyle:

"Temel bilimler kategorisinde Doç. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. Atilla Cihaner, Yrd. Doç. Dr. Seda Aksoy Esinoğlu ve Doç. Dr. Hakan Altan; mühendislik bilimleri kategorisinde Yrd. Doç. Dr. Can Alkan, Doç. Dr. Mesut Şimşek, Doç. Dr. Sinan Gezici ve Doç. Dr. Çağatay Candan; sağlık bilimleri kategorisinde Doç. Dr. Hakan Parlakpınar ve Prof. Dr. Hasan Kırmızıbekmez; sosyal bilimler kategorisinde ise Doç. Dr. Şaban Nazlıoğlu, Doç. Dr. Ayşecan Boduroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Kamil Kıvanç Karaman. Özel ödül sağlık bilimleri kategorisinde Prof. Dr. Hazire Oya Alpar."

TÜBİTAK, 1966 yılından bugüne kadar 160 Bilim Ödülü, 87 Hizmet Ödülü, 470 Teşvik Ödülü, 15 Özel Ödül vererek 732 bilim insanını maddi ve manevi olarak destekledi. TÜBİTAK, kuruluş kanununda yer alan bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek görevi kapsamında her yıl "Bilim", "Özel" ve "Teşvik" olmak üzere 3 dalda ödül veriyor. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2015 yılında 4 "Bilim Ödülü", 1 "Özel Ödül" ve 13 Teşvik Ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye'de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına "Bilim Ödülü" kapsamında 2015 yılında 50 bin lira, altın plaket, ödül beratı ve ayrıca araştırma desteği veriliyor. Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan "Özel Ödül" ise yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına takdim ediliyor. Bu yıl için "Özel Ödül" miktarı 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tübitak Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement