Tübitak Ödüllerini Adanalı Öğrenciler Topladı - Son Dakika
Yerel

Tübitak Ödüllerini Adanalı Öğrenciler Topladı

Tübitak Ödüllerini Adanalı Öğrenciler Topladı

Çeşitli alanlarda bilimsel projelerin katıldığı, TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması”na katılan Adanalı öğrenciler ödülleri topladı.

22.03.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli alanlarda bilimsel projelerin katıldığı, TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması"na katılan Adanalı öğrenciler ödülleri topladı. Adanalı okullar 7 birincilik ödülünün yanı sıra, 1 ikincilik, 3 tane de üçüncülük olmak üzere toplamda 11 ödül aldı.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda bin 118 çalışma arasından sergilenmeye değer görülen 100 projenin 20'si Adana'daki okullara ait oldu. Okullar, 7 birincilik ödülünün yanı sıra 1 ikincilik, 3 tane de üçüncülük olmak üzere toplamda 11 ödül aldı. Bölge finali Mersin'de yapılan yarışmaya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin, Niğde, Osmaniye illeri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılım oldu.

Yarışmada birincilik ödülü alan isimler, Sibel Duymaz'ın rehberliğinde "Yazın Evleri Serin Tutan, Kışın İse Isıtan Döner Panel" projesiyle Fizik Uygulama dalında, Murat Deha Uruç ile Özlem Çoban, Emrah Türkmen rehberliğinde "Genelleştirilmiş Seva Teoremi" projesiyle Matematik dalında Fatıma Zehra Şafak, Orhan Gedik'in rehberliğinde, "Gezi Olaylarının, Lise Öğrencilerinin 'Hak Arama ve Sanal Örgütlenme Konusuna Bakışı' Üzerindeki Etkilerin Sosyolojik Analizi – Adana İl Örneği" projesiyle Sosyoloji dalında Tuncay Süslü, Mustafa Ekemen'in rehberliğinde "Üçgenlerde Heron Ailesi" projesiyle Matematik dalında Vedat Göçmen ile Yusuf Elbasan, Emrah Türkmen'in rehberliğinde "Parçacıkların Düzlemsel Bölgede Rastgele Hareketi" projesiyle Matematik dalında Melih Ünsal, Murat Çokseyrek rehberliğinde "Yaşlılar veya Engelliler İçin GPS Destekli Kişisel Takip Sistemi" projesiyle Bilgisayar dalında Tolunay Öfkeli ile Ali Gölge iken, diğer ödüllerin sahipleri ise şu şekilde:

Vehbi Ünlü rehberliğinde, "3. Sayfa Gazete Haberlerinin Bireysel Silahlanma Boyutunda İncelenmesi: Adana İli Örneği (2003-2012)" projesiyle Sosyoloji dalında Mavi Anadolu Gençdoğan ile Ayşe Girente ikincilik, Yıldız Çelik rehberliğinde "TİO2 İşlenmiş Zeolit Filtre ile Koku Giderimi" projesiyle Kimya dalında Ezgi Dilan Ünal ile Hatice Beyza Köseli, Emrah Türkmen rehberliğinde "Tamsayıların Şeritlere Parçalanması ve Euler Fonksiyonu" projesiyle Matematik dalında Zekeriya Ürünlü ile Mahmut Ayan, Bülent Yaman rehberliğinde "Yaşlılar veya Engelliler İçin GPS Destekli Kişisel Takip Sistemi" projesiyle Bilgisayar dalında Kürşat Duman ile Ziya Erkoç üçüncülük. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak Ödüllerini Adanalı Öğrenciler Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement