Bursa'da üniversite-sanayi işbirliği - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da üniversite-sanayi işbirliği

Bursa\'da üniversite-sanayi işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) yürütücüleri arasında olduğu TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı'na kentin önde gelen firmalarından Valeo Otomotiv'den destek geldi.

25.11.2020 12:34  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) yürütücüleri arasında olduğu TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı'na kentin önde gelen firmalarından Valeo Otomotiv'den destek geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Valeo Otomotiv Genel Müdürü Tuna Arıncı arasında imzalanan protokolle 3 doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alacak.

Doktora süreleri içinde aylık 4 bin 500 lira maaş alacak öğrencilerden çalışmalarını başarıyla tamamlayanlar en az 3 yıl daha firma bünyesinde görev yapma imkanına sahip olacak.

Rektör Kılavuz, dünya ölçeğinde hizmet sunacak bir projeye imza attıklarını belirterek, "2244 Sanayi Doktora Programı'nın tüm insanlığa hizmet sunacağına inanıyoruz. Bunu da şimdiden hepimiz görebiliyoruz. TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal hocamızın bu projesinin, Türkiye'ye en fazla katma değer sağlayan projelerin başında yer aldığına inanıyoruz. Bizlerin de bugün yaptığı protokolün üniversitemize, firmamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Valeo Otomotiv Genel Müdürü Tuna Arıncı ise bu tip projelerin her anlamda büyük önem taşıdığını belirterek, şirketi üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde daha da büyütmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da üniversite-sanayi işbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement