Tüed Adana Şube Başkanı İyiyürek: "İntibak İçin Bireysel Dava Açmayın" - Son Dakika
Yerel

Tüed Adana Şube Başkanı İyiyürek: "İntibak İçin Bireysel Dava Açmayın"

Tüed Adana Şube Başkanı İyiyürek: "İntibak İçin Bireysel Dava Açmayın"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, üyelerinden; intibak yasasıyla ilgili bireysel dava açmamalarını istedi.

12.02.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, üyelerinden; intibak yasasıyla ilgili bireysel dava açmamalarını istedi.

İyiyürek, yaklaşık 5 milyon emekli kişiyi yakından ilgilendiren İntibak yasasında yeni bir umudun belirlendiğini söyledi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak talebinin yürürlüğe girmesi amacıyla Türkiye Emekliler Derneği'nin dava açtığını kaydeden İyiyürek, şimdi bu davanın sonucunun beklendiğini ve davanın kazanılması halinde bunun emsal karar olacağını ve dolayısıyla da derneklerine üye olan bir başkasının daha dava açmasına gerek olmadığını ifade etti.

İyiyürek, davanın kazanılması halinde intibaktan dolayı her emeklinin maaşına 50 TL ile 355 liraya varan bir zammın yansıyacağını söyledi.

Seyfi İyiyürek, aylardan beri merakla beklenen promosyon ödemelerinin de Mart 2017'den itibaren ödeneceğini açıkladı. Hükümet ile PTT arasında henüz bir anlaşma yapılamadığını belirten İyiyürek şunları kaydetti:

"Maaşlarını PTT'den alan emeklilerin durumu 27 Şubat'tan sonra belli olacak. Şu anda PTT henüz anlaşma yapmadı. Daha sonra yapılacak açıklamada PTT'den maaşlarını alanların promosyon konusu netlik kazanacak. Diğer bankalarla da hükümetimiz anlaşma yaptı. Buna göre emeklilerimiz Mart 2017'den itibaren maaşlarını aldıkları bankaya başvuru yaptıklarında 3 yıllık promosyonlarını bir defada alabilecektir. Buna göre maaşı bin lira ve altında olanlar 300 lira, bin ile 2000 lira arasında maaş alanlar 375 lira, 2 bin liranın üzerinde maaş alanlar ise 450 lira alacaklar. Emekliler, verilecek promosyon karşılığında ise anlaşma gereği 3 yıl boyunca aynı bankadan aylıklarını alacaktır." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüed Adana Şube Başkanı İyiyürek: 'İntibak İçin Bireysel Dava Açmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement