Tüfenkçi: "Malatya Yeni Teşviklerden Azami Ölçüde Yararlanmalıdır" - Son Dakika
Yerel

Tüfenkçi: "Malatya Yeni Teşviklerden Azami Ölçüde Yararlanmalıdır"

Tüfenkçi: "Malatya Yeni Teşviklerden Azami Ölçüde Yararlanmalıdır"

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'nın yeni teşviklerden azami ölçüde yararlanması için Ankara'da girişimlerde bulunduğunu söyledi.

29.01.2012 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'nın yeni teşviklerden azami ölçüde yararlanması için Ankara'da girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Ankara'daki temasları hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Tüfenkçi, "5 milletvekilimiz, belediye başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte Malatya'nın teşvikteki yerini belirlemek için Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve Bakanımız Cevdet Yılmaz ile görüşüldü. Malatya teşviklerden iyi yararlanan ildi. Bunun akamete uğramaması için yeni teşvikte bölge illerinden geri kalmaması için görüşmelerimiz oldu" dedi.

TÜİK verilerine göre Malatya'nın büyükşehir olma nüfusunu geçmesiyle ilgili olarak da Tüfenkçi, "Malatya'nın büyükşehir olma noktasında çalışmaları vardı. 750 bin nüfusu aşınca resmen büyükşehire aday olacaktı. Zaten Malatya diğer kriterleri ile büyükşehiri çoktan hak ediyordu. Yeni on ikinci büyükşehir Malatya olacaktır. Muhtemelen 2012 sonu veya 2013'de olur diye bekliyoruz" diye konuştu.

Ankara'da karayolları yetkilileriyle de görüştüklerini ifade eden Tüfenkçi, "Bilindiği gibi Battalgazi Kavşağı'nda alt geçit çalışmaları sürüyor. Battalgazi Kavşağı'ndaki Göztepe yol ayrımının bağlantısında problem vardı. Trafiğin tehlikeye sokulma durumu olacağından ilk yakın yerden bağlanması noktasında belediye başkanımızın teklifini Karayolları'na ilettik. Sorunu çözecekler" şeklinde konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Veteriner Hekim Osman Güder'in atanmasıyla ilgili olarak da Tüfençi, "Arkadaşlarımız Ankara'ya çağrıldı. Osman Güder'in ataması yapıldı. Osman Güder, kısa sürede yönetimi oluşturacak" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüfenkçi: 'Malatya Yeni Teşviklerden Azami Ölçüde Yararlanmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement