Tügik Genel Başkanı Güral: "Artık İtalya, İspanya ve Çin'e de Seramik Satıyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Tügik Genel Başkanı Güral: "Artık İtalya, İspanya ve Çin'e de Seramik Satıyoruz"

Tügik Genel Başkanı Güral: "Artık İtalya, İspanya ve Çin\'e de Seramik Satıyoruz"

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye’nin artık İtalya, İspanya ve Çin’e de seramik sattığını dile getirdi.

30.12.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye'nin artık İtalya, İspanya ve Çin'e de seramik sattığını dile getirdi.

Kütahya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte konuşan Güral, 1989 yılında kurulan Kütahya Seramik'in kuruluşundan bugüne yaşanan süreci paylaştı. Aynı zamanda NG Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erkan Güral, "Kütahya Seramik ilk başladığı sene 1 milyon metrekare yıl üretim kapasitesine sahipti. Bugün geldiğimiz noktada ulaşmış olduğu rakam 37 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi. Türkiye geneline yayılmış 220 tane mağazamız var. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 10-15 mağaza daha açmayı planlıyoruz. 2014 yılında OSB içerisindeki fabrikamızda dünyanın sayılı makine üreticilerinden bir tanesinin yeni geliştirmiş olduğu bir teknolojiyi satın aldık. Bu Türkiye'de bir ilkti. 2014 yılından beri Türkiye'nin en büyük ebatlı seramiklerini üretiyoruz. Bu fabrikada üretilen ürünleri dünyanın pek çok yerine satıyoruz ama bizim için esas gurur noktası 3 seramik ülkesi var. İtalya, İspanya, Çin'e seramik satıyoruz. Türkiye'den Çin'e seramik ihracatı gerçekleştiren ilk ve tek seramik markasıyız. Red Dot Tasarım Ödülü'nü aldık. Bu ödül dünyada ilk defa bir seramik firması tarafından kazanıldı. Almanya'da ödül törenine gittiğimde kürsüde yanımda Ferrari'nin tasarımcısı vardı, diğer yanımda Airbus Business Class tasarımını yapan tasarımcı vardı. Bir Kütahyalı olarak onlarla birlikte aynı kürsüde tasarım ödülünü almak çok keyifli ve gururluydu. 2015 senesinde Kütahya Seramik fabrikalarında 1267, 2017 senesinde ise 1670 çalışan arkadaşa ulaştık. 2017 senesinde maaşlarımızın toplamı 75 milyon TL oldu. Kütahya Seramik'ten, Kütahya ekonomisine böyle bir katma değer geliyor 1 yılda. Biz tabi enerjiyi yoğun kullanan bir sektörüyüz. 2017 senesi içerisinde doğalgaza 58 milyon TL, elektrikte 2015 yılında 21 milyon TL giderimiz varken 2017 yılında artan kapasitelerimizle birlikte 25 milyon TL'ye yükseltmişiz" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tügik Genel Başkanı Güral: 'Artık İtalya, İspanya ve Çin'e de Seramik Satıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement