TÜGİK Temaslarına Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

TÜGİK Temaslarına Devam Ediyor

TÜGİK Temaslarına Devam Ediyor

TÜGİK, çözüm süreci sonrasına yönelik temaslarına Van ziyaretiyle devam etti.

27.03.2013 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çözüm süreci sonrasında iş dünyasının hareket biçimi ve üstleneceği role yönelik çalışmalar başlatan TÜGİK, kalabalık bir heyetle Van'ı ziyaret ederek üst düzey temaslarda bulundu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, çözüm süreci sonrasında yürütülebilecek çalışmalara yönelik olarak bölgedeki şehirleri ziyaret ettiklerini belirtti. Van ziyaretinde, çözüm sürecine verilen desteği temsilen heyetteki TÜGİK üyelerinin yakalarına taktıkları beyaz mendiller ve beyaz kravat ile fularlar dikkat çekti.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki TÜGİK heyeti Van'ı ziyaret etti. Van ziyaretine TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ile birlikte TÜGİK Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜGİK'e bağlı Federasyon Başkanları, GİAD Başkanları ve Dernek üyelerinin de aralarında yer aldığı kalabalık bir heyet katıldı. Van Girişimci Genç İşadamları Derneği (VANGGİAD) Başkanı Veysel Çiftçi ve VANGGİAD üyeleri de heyete ev sahipliği yaptılar.

Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi ziyaret eden TÜGİK heyeti, Van Baro Başkanı Av. Murat Timur, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Mirza Nadiroğlu ve Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak ile temaslarda bulunduktan sonra TÜGİK Yönetim Kurulu Toplantısı'nı da Van'da gerçekleştirdiler.

TÜGİK üyeleri çözüm sürecine verdikleri desteği temsilen yakalarında beyaz mendil, beyaz kravat ve fularlarla Van'a geldiler ve temaslarda bulundukları yetkililere barışa nazar değmemesi dileğiyle nazar boncukları hediye ettiler.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral: "İş dünyası çözüm sürecinin hızına yetişmeli."

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Van'a gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin şu bilgileri verdi: "TÜGİK olarak 13 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır'a gitmiş ve üst düzey temaslarda bulunmuştuk. Diyarbakır'a gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret, ülke çapında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun çözüm süreci ve sonrasına ilişkin attığı ilk somut adımdı. O gezimizde, bölgedeki çeşitli şehirleri ziyaret edeceğimizi belirtmiştik. Bu hedef doğrultusunda ikinci durağımız Van oldu. Diyarbakır ve Van'da çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Hem iş dünyasının hem de halkımızın büyük bir heyecan içinde olduğunu görmek, bizleri daha hızlı ve yoğun çalışmaya sevk ediyor. Temaslarımıza devam edeceğiz. Şimdi sırada Batman, Bitlis, Mardin ve Siirt ziyaretleri var."

Çözüm sürecinin hızla ilerlediğine dikkat çeken Erkan Güral, "Bu nedenle biz de iş dünyası olarak hızlı adımlar atmalıyız ve çözüm sürecinin hızına yetişmeliyiz," dedi. Güral sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede ekonominin canlanmasına yönelik yapılabilecek çok şey var. Hepimizin bildiği nedenlerden dolayı bölgeye yatırım yapma fırsatı bulamamış olan işadamlarımız artık Doğu ve Güneydoğu'ya çok sıcak bakıyor ve buradaki fırsatları keşfetmek istiyor. Devlet teşvikleri iş dünyasının yatırım planlarında önemli bir yer tutar ama ülkemizin bu bölgesi için en büyük teşviğin huzur, can ve mal güvenliği olduğunu anlıyoruz. Çözüm süreci sonrasında bölgenin ekonomik anlamda uçacağına inanıyoruz," dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜGİK Temaslarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement