Erzurum'un 7 aylık trafik kaza bilançosu açıklandı - Son Dakika
3.Sayfa

Erzurum'un 7 aylık trafik kaza bilançosu açıklandı

Erzurum\'un 7 aylık trafik kaza bilançosu açıklandı

TÜİK 2022 Temmuz dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı.

10.08.2022 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜİK 2022 Temmuz dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum 7 ayda bin 228 kaza ile bölge illeri içinde maddi hasarlı trafik kazasının en yoğun kaydedildiği il oldu. Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 2, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 2, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3'üncü sırada yer aldı.

Erzurum'da 13 Kişi Yaşamını Yitirdi

Erzurum'da Temmuz ayında 1, bu yılın Ocak - Temmuz bölümünde ise 13 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde Ocak - Temmuz ayları toplamında meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 12. 0, Türkiye toplamında ise yüzde 0,55'lik oran oluşturdu.

Erzurum Ocak - Temmuz Verileri

TÜİK verilerine göre Erzurum'da Temmuz ayında 107 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 172 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 173 kişi yaralandı. İlde Ocak - Temmuz ayları bağlamında ise 599 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, bin 228 maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 13 kişi yaşamını kaybetti, bin 44 kişi ise yaralandı.

Doğu Anadolu Ocak - Temmuz Verileri

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 7 ayında 4 bin 957 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 6 bin 905 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 78 kişi yaşamına veda etti, 8 bin 587 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 4,62'lik oran gösterdi.

Erzurum'un Oransal Verileri

Erzurum'da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 12,08'lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 17,78, ölüm sayısı yüzde 16,6, yaralı sayısı ise yüzde 12,15'lik oran verdi. Erzurum'da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 1,1'lik oran oluşturdu.

7 Aylık Bölge İlleri Kaza Dağılımı

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Temmuz 2022 sonuçları itibariyle Ağrı'da 332, Bingöl'de 298, Bitlis'te 285, Elazığ'da 523, Erzincan'da 432, Erzurum'da 599, Hakkari'de 116, Kars'ta 187, Malatya'da 853, Muş'ta 212, Tunceli'de 114, Van'da 752, Ardahan'da 65, Iğdır'da 189 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

Bölge İlleri Ölüm Sayısı

Erzurum, Ağrı ve Malatya bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan iller oldu. TÜİK verilerine göre, bu yılın Ocak - Temmuz ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı'da 11, Bingöl'de 3, Bitlis'te 5, Elazığ'da 6, Erzincan'da 6, Erzurum'da 13, Hakkari'de 2, Kars'ta 6, Malatya'da 18, Van'da 5, Ardahan'da 2, Iğdır'da 1 kazazede yaşamını yitirdi.

7 Aylık Bölge İlleri Yaralı Sayısı

Bu yılın 7 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı'da 635, Bingöl'de 472, Bitlis'te 589, Elazığ'da 901, Erzincan'da 750, Erzurum'da bin 44, Hakkari'de 222, Kars'ta 286, Malatya'da bin 414, Muş'ta 313, Tunceli'de 212, Van'da bin 354, Ardahan'da 131 ve Iğdır'da ise 264 kişi yaralanarak tedavi altına alındı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Erzurum'un 7 aylık trafik kaza bilançosu açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı
    11:46 Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı

    Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi kurulduğu ihbarını aldı. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirdi ve olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi
    11:42 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. Cengiz'in cenazesi, adli tıpta tamamlanan işlemlerin ardından ailesine teslim edilirken katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları sürüyor.

  • İki aracın çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı
    11:35 İki aracın çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

    Denizli'de meydana gelen trafik kazasında iki araç çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada bir araç şarampole düşerken diğer araç ise yola savruldu. Olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement