Tüik Bölge Müdürü Mehmet Tolon İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Tüik Bölge Müdürü Mehmet Tolon İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Tüik Bölge Müdürü Mehmet Tolon İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Kars’ta dün yaşanan olayda hayatını kaybeden Türkiye İstatistik Bölge Müdürü (TÜİK) Mehmet Tolon’un cenazesi havaalanında düzenlenen törenle memleketi Çankırı’ya gönderildi.

20.03.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta dün yaşanan olayda hayatını kaybeden Türkiye İstatistik Bölge Müdürü (TÜİK) Mehmet Tolon'un cenazesi havaalanında düzenlenen törenle memleketi Çankırı'ya gönderildi.

Cenaze töreni öncesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Serhat kalkınma Ajansı'nda (SERKA) bir araya geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Kars Valisi Eyüp Tepe ve TÜİK Başkanı Aydemir ile çalışanlara başsağlığı diledi. Bakan Yılmaz, daha sonra Kars'tan ayrıldı.

SERKA'da düzenlenen toplantı çıkışında 7 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralı olarak kurtulduğu olayda tuvalete saklanarak canını kurtaran Ahmet Akın Atasoy, dehşet verici olayı anlattı. Atasoy, "Ben ateş ederken, birini öldürürken görmedim. Arkadaş çıkınca ben kapıyı kilitledim. Orada öldürülmüş. Ben bekledim. Tamamen son odalara gelmesini bekledim. O an her şeyi düşünüyorsunuz. Adam intihar mı etti? Pusuya mı yattı? Polis geldi mi? Camdan atlamayı düşünüyorsunuz? O sırada anons duydum camdan çıkmayın. Sonuçta ne olduğunu bilemezdik. Aramızda bir kapı vardı arkadaş arkadaş vurulunca kan aktı. Çok değişik beni etkiledi. Arkadaşımı orada işte vurdu. Daha sonra intihar etmiş. Ondan sonra ben elimi kaldırdım yere yattım. Yatmamı söylediler. Sonra polis götürdü" dedi.

Daha sonra havaalanına geçildi. Havaalanında TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon için cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, TÜİK Başkanı Birol Aydemir, milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, TÜİK çalışanları ve yakınları katıldı. Mehmet Tolon'un cenazesi buradan memleketi Çankırı'ya gönderildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüik Bölge Müdürü Mehmet Tolon İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement