Tüketici Başvuru Merkezi'nden imar barışı uyarısı - Son Dakika
Güncel

Tüketici Başvuru Merkezi'nden imar barışı uyarısı

İmar Barışı kapsamında vatandaşlara müracaat için tanınan ek süre 15 Haziran Cumartesi günü sona erecek.

11.06.2019 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmar Barışı kapsamında vatandaşlara müracaat için tanınan ek süre 15 Haziran Cumartesi günü sona erecek. Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Emlak ve Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Yasin Özkan da imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlara müracaat süresi ve işlemlerine ilişkin bilgi verdi.

Daha önceden son başvuru tarihi olarak 31 Ekim 2018 tarihi belirlenmiş bu süre önce 31 Aralık 2018 tarihine sonra da 15 Haziran 2019 tarihine kadar uzatılmıştı. Av. Yasin Özkan, yeni bir uzatma olmasının beklenmediğini, 15 Haziran'ın imar barışından faydalanmak isteyenler için son tarih olacağını söyleyerek konuyla ilgili bilgi verdi. Vatandaşların başvuru süresine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

"Kaçak yapılar için 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapılabilecek"

Konuyla ilgili bilgi veren Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Emlak ve Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Yasin Özkan, "Ruhsatsız ruhsata aykırı olarak 30 Eylül 2017 tarihinden önce yapılmış kaçak yapılar veya kısmen kaçak yapılar için 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Yapı sahibinin beyanına göre kayıt yapılacak ve yapı sahibine yapı kayıt belgesi verilecek emlak beyan değerinin yüzde 3'ü kayıt bedeli olarak dönüşüm projeleri özel hesabına yatırılacak" dedi.

Özkan, "Yapı kayıt belgesi almak ve imar barışından faydalanmak riskli yapı tespiti ile kentsel dönüşüm uygulamalarını engellemiyor. Yapı sadece kullanıldığı sürece kayıt altına alınmış ve yasal hale getirilmiş olacak. Hazine arazisi üzerine inşa edilmiş gecekondulara da tapu alabilmenin yolu açılıyor. Bu yapıların bulunduğu araziler öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edilecek ve belirlenecek rayiç bedelleri üzerinden yine yapı kayıt belgesi almış kullanıcılarına doğrudan satılacak. Böylelikle gecekondularda tapulu hale gelecek ve kaçak yapı olmaktan çıkmış olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüketici Başvuru Merkezi'nden imar barışı uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement