TÜKSİAD Karadeniz Ülkeleri STK Forumunda - Son Dakika
Güncel

TÜKSİAD Karadeniz Ülkeleri STK Forumunda

TÜKSİAD Karadeniz Ülkeleri STK Forumunda

TÜKSİAD, 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da düzenlenecek olan Karadeniz Ülkeleri Sivil Toplum forumuna katılıyor.

30.04.2013 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gültekin Şenel'in genel başkanlığını yaptığı Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) , 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da düzenlenecek olan Karadeniz Ülkeleri Sivil Toplum forumuna katılıyor.

Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneğinin çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Kocaeli bölgesinde ses getiren çalışmalara imza atan TÜKSİAD, başkent Ankara'nın da dikkatine çekmeyi başardı. En büyük hedefine Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nde (KEİ) gözlemci dernek olmayı koyan TÜKSİAD bu amacına ulaşmak için en büyük adımlardan bir tanesini atmanın heyecanı yaşıyor.

TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel, İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA )Türk Grup Başkanı İsmail Safi'nin daveti üzere 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da düzenlenecek olan Karadeniz Ülkeleri Sivil Toplum forumuna katılacak. Forumuna Türkiye'den davet edilen 30 STK arasında TÜKSİAD'ın da bulunması Gebze ve Kocaeli'nin başarısı ve gurur kaynağı oldu.

11 ÜLKEDEN 60 STK TEMSİLCİSİ

Türkiye'nin ev sahipliğinde üçüncüsü 1 Mayıs Çarşamba günü (bugün) saat 10.30 Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yapılacak olan ve TÜKSİAD'ın da davet edildiği Karadeniz Ülkeleri STK zirvesine 11 ülkeden 60 temsilci katılacak. Somut işbirliği imkânlarının görüşüleceği ve Uluslararası Karadeniz Sivil Toplum Akademisi'nin altyapı çalışmalarının başlatılacağı programa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte bakan ve milletvekilleri ile birlikte yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

İKİ FORUM YAPILDI

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 20. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Karadeniz ülkelerinin sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla T.C. Dışişleri Bakanlığının destekleri ile Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen I. Karadeniz Ülkeleri STK Forumu, Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Moldova, Sırbistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 26 Haziran 2012 tarihinde İstanbul'da gerçekleşmişti.

II. Karadeniz Ülkeleri STK Forumu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Kurulu etkinlikleri kapsamında 25 Kasım 2012 tarihinde Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de icra edilmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarını Destekleme Komitesi tarafından organize edilen etkinlikte Forum'un hukuki zemini belirlenmiş ve üye ülkelerin temsilcileri tarafından ortak bir deklarasyonla imza altına alınmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜKSİAD Karadeniz Ülkeleri STK Forumunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement