Tülay Hatimoğulları: "Akp İktidarı ve Ortağı Kendine Güveniyorsa Kan ve Gözyaşı Üzerinden Seçim Kazanmayı Aklından Geçirmemeli" - Son Dakika
Güncel

Tülay Hatimoğulları: "Akp İktidarı ve Ortağı Kendine Güveniyorsa Kan ve Gözyaşı Üzerinden Seçim Kazanmayı Aklından Geçirmemeli"

Tülay Hatimoğulları: "Akp İktidarı ve Ortağı Kendine Güveniyorsa Kan ve Gözyaşı Üzerinden Seçim Kazanmayı Aklından Geçirmemeli"

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; “Sınırlarımız koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesis etmektir. Toplumu bu kadar kutuplaştırmak, kan üzerinden siyaset yapmak… Gerçekten yeter. Toplumun yoksullukla boğuştuğu bir dönemde AKP’nin kitleler nezdinde nasıl bir oy kaybı yaşadığını herkes biliyor. 7 Haziran-1 Kasım bizim için önemli bir deneyim. Aynı suyla iki defa yıkanılmaz. AKP iktidarı ve ortağı kendine bu seçimlerde çok güveniyorsa kan ve gözyaşı üzerinden siyaset üreterek bir seçim kazanmayı asla aklından geçirmemelidir” dedi.

22.11.2022 16:23  Güncelleme: 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde; "Sınırlarımız koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesis etmektir. Toplumu bu kadar kutuplaştırmak, kan üzerinden siyaset yapmak… Gerçekten yeter. Toplumun yoksullukla boğuştuğu bir dönemde AKP'nin kitleler nezdinde nasıl bir oy kaybı yaşadığını herkes biliyor. 7 Haziran-1 Kasım bizim için önemli bir deneyim. Aynı suyla iki defa yıkanılmaz. AKP iktidarı ve ortağı kendine bu seçimlerde çok güveniyorsa kan ve gözyaşı üzerinden siyaset üreterek bir seçim kazanmayı asla aklından geçirmemelidir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı, Akaryakıt İkmal ve NOTA Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor. HDP Grubu adına söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, şöyle konuştu:

"İç ve dış siyasetin merkezine bizler barışı, kardeşliği, halkaların eşit kardeşliğini, güçlü diplomasiyi merkeze almış olsaydık sanırım bu kadar güvenlikçi bir politikadan ve sizlerin sunumunda bu kadar çok şeyden bahsetmenize gerek kalmayacaktı. Bizler, diyalogla bu sorunları çözebileceğimize inanan bir partiyiz. Konuşabilseydik, Türkiye şu an bu halde olmazdı. Ülkemizi ilkel milliyetçilik, militer anlayış, erkek egemen zihniyet ortaklaşa yönettiği sürece militarizm üretir ve hiçbir zaman barış tesis edilemez. Bugün uygulanan Kürt düşmanlığı ve Osmanlıcı yayılmacı hayaller güvenlikçi politikalar merkezli bir iç ve dış siyasete bizleri sürüklüyor. Sınırlar hallaç pamuğuna döndü IŞİD, El-Nusra sınırlarımızı adeta babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar. Mali Eylem Görev Gücü tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanın engellenmesinde başarılı olamadı diye Türkiye gri listeye alınmıştır ve bu bize IŞİD ve benzeri örgütlerin finanse ettiğini gösteriyor.

"BİZLER MERMİNİN DEĞİL AMA EKMEĞİN PARASINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Türkiye'de gittikçe işsizlik ve yoksulluk artmaktadır. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç, aileler çocuklarının beslenme çantalarına bir paket süt bile koyamazken, 'Soğan çok pahalı' diyen bir kadına Cumhurbaşkanı 'Sen merminin fiyatını biliyor musun?' diye sorabiliyor. Bizler merminin fiyatını bilmiyoruz ama ekmeğin, sütün, çayın parasını çok iyi biliyoruz. Mermiyle soğan fiyatını kıyaslayan bir iktidardan bu topluma ne hayır gelir bilemeyiz. Silaha değil, ekmeğe bütçe derken tam olarak bunu kastediyorduk.

"KATİL, DARBECİ DEDİĞİNİZ SİSİ İLE SAYIN ERDOĞAN TOKALAŞTI"

Hidrokarbon gazı arıyoruz diye arama sondaj gemileri Akdeniz'in sularında dolaşırken aynı zamanda askeri gemiler onları korudu. 'Mavi Vatan' dediniz ama Mavi Vatan projesinden direkt sizler vazgeçtiniz. Cihat Yaycı bunun fikir babasıydı ve onun istifa ettiği kanaatindeyiz. Dolayısıyla bu konuda geri adım atıldığını biliyoruz. Bizler bütün bölge ülkeleri ile özellikle Akdeniz ülkeleriyle ilişkilerimizin yeniden düzenlenmesini oldukça önemsiyoruz. Fakat şu tutarsızlığın altını çizmek zorundayız. 'Katil, darbeci' dediğiniz Sisi ile daha dün Katar'da Sayın Erdoğan tokalaştı. Sudi Arabistan'ın veliaht prensine yeniden el uzatıldı. Kaşıkçı cinayetinin üstü örtüldü.

"KÜRT KARTINI ACIMAZSIZCA KULLANMAK…"

2011'de Suriye Savaşı başladığı günden bugüne kadar izlenilen siyaset savaş siyaseti. O dönemde çok sayıda El-Nusra, El-Kaide uzantısı örgütün türediğini de gayet iyi biliyoruz. Neo Osmanlıcılık hayalinden vazgeçilmek zorundadır. Bu Osmanlı'yı yeniden diriltmek diye bir şey olamaz. Bölgenin ne Arap ne Kürt Ne Acem ne Ermeni halkı hayata buradan bakmıyor ve Türkiye Arap ve Ortadoğu sokaklarında çok büyük tepkiyle karşılaşıyor. Kürt kartını da bu kadar acımazsızca kullanmak bu hayali gerçeğe dönüştürmez. Dünyanın herhangi bir ülkesine gidin sorun 'Kobane, nedir?' diye küçücük bir Kobane bütün dünya ölçeğinde IŞID'e karşı verdiği savaşla biliniyor ve tanınıyor. Oysa biz Kobane'ye bu değeri vermedik. Tam tersi orayı düşman olarak görüp ha bire saldırma planları içerisindeyiz. Afrin ile ilgili de sınırımızda olması hasebiyle bizler için önemli. Özellikle bu son saldırılarda bunun payının önemli olduğu kanaatiyle sormak istiyorum. Afrin'deki yeni gelişmeler nedir?

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMIYLA İLGİLİ KOMİSYON OLUŞTURULMASINI İSTİYORUZ"

Federe Kürdistan bölgesinde kimyasal silah kullanımı meselesi… Kimyasal kullanımına dair son zamanlarda çeşitli videolar ortaya çıktı ve bu videoların ortaya çıkmasıyla beraber hem Türkiye hem de uluslararası kamuoyunda önemli bir gündem pozisyonuna gelmiştir. Şunu hatırlatmak isterim sayın Bakan ortada araştırılması gereken görüntüler var. Uluslararası ölçekte bilirkişilerin hazırladıkları raporlar var. Bu raporların Alman hükümetine, Lahey'e gönderileceğine dair bilgiler var. Siz de meclisteki bir sunumunuzda 'Göz yaşartıcı gazları kullanıyoruz' şeklinde ifadeleriniz olmuştur, bunu da hatırlatmak istiyorum. Biz bu konunun araştırılması ile ilgili bir komisyonun oluşturulması hatta bunun sizin talebinizle gerçekleştirilmesinin önemli olduğunun kanaatindeyim.

"İKTİDAR BU KATLİAMLARI DA ALLAH'IN LÜTFU OLARAK GÖRÜYOR"

IŞİD'in Türkiye'de yaptığı katliamları hatırlatan Hatimoğulları, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunların failler kimdi? Elini kolunu sallayarak Türkiye'nin kent merkezlerinde dolaşan El-Nusra ve IŞİD türevi örgütler bu kadar rahat il sınırlarımız içerisinde nasıl girebiliyor? Özellikle sizlerin kontrolü altındaki bölgelerden nasıl rahat girebiliyor? İktidar bu katliamları da Allah'ın lütfu olarak görüyor. Sayın Bakan tabi ki Taksim'in göbeğindeki patlamayı önlemek belki de sizin göreviniz değildi. Ama bunun sorunluluğunun bir kısmı yine sizin üzerinizde kalıyor. Kuzey ve Doğu Suriye operasyonlarına gerekçe üretmek için Taksim katliamının gerçekleştiğini düşünüyoruz. Bu saldırının ardında Suriye'nin Kuvayi Milliye'si olan Suriye Milli Ordusu'na bağlı Sultan Murat Tugaylarına mensup olan bombayı bırakan kişinin kendisi olduğuna dair kanıtlar oldukça güçlü.

"AYNI SUYLA İKİ DEFA YIKANILMAZ"

Sınırlarımız koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesisi etmektir. Toplumu bu kadar kutuplaştırmak, kan üzerinden siyaset yapmak… Gerçekten yeter. Toplumun yoksullukla boğuştuğu bir dönemde mevcut olan iktidarın AKP'nin kitleler nezdinde nasıl bir oy kaybı yaşadığını herkes biliyor. 7 Haziran-1 Kasım bizim için önemli bir deneyim. Tekrar ediyoruz. Aynı suyla iki defa yıkanılmaz. Aynı planlar devredeyse bu planların hayata kamuoyu nezdinde geçemeyeceği inandırıcı olamayacağını bir kere daha vurgulamak isterim. Seçime kanla hazırlanamayız. AKP iktidarı ve ortağı kendine bu seçimlerde çok güveniyorsa bu tür şeylere tevessül ederek kan ve gözyaşı üzerinden siyaset üreterek bir seçim kazanmayı asla aklından geçirmemelidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tülay Hatimoğulları: 'Akp İktidarı ve Ortağı Kendine Güveniyorsa Kan ve Gözyaşı Üzerinden Seçim Kazanmayı Aklından Geçirmemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.


Advertisement