Tülomsaş İşçileri 'Evet' Diyor - Son Dakika
Yerel

Tülomsaş İşçileri 'Evet' Diyor

Tülomsaş İşçileri \'Evet\' Diyor

Eskişehir’de İsmet İnönü Caddesi’ndeki ’Evet’ çadırının önünde bir araya gelen yaklaşık 200 Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii (TÜLOMSAŞ) işçisi, basın açıklaması yaparak, referandum kararlarını açıkladı.

07.04.2017 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de İsmet İnönü Caddesi'ndeki 'Evet' çadırının önünde bir araya gelen yaklaşık 200 Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii (TÜLOMSAŞ) işçisi, basın açıklaması yaparak, referandum kararlarını açıkladı.

Grup adına konuşan Murat Karabulut, referandumda daha güçlü bir Türkiye için 'Evet' oyu vereceklerini belirtti. TÜLOMSAŞ'ın Sultan II. Abdülhamid Han döneminde temellerinin atıldığını belirterek sözlerine başlayan Karabulut, "Birçok başarıya imza atmış hükümetimiz yani işverenimiz, 2011 yılında 78 kişilik, 2013 yılında 150 kişilik, 2014 yılında 120 kişilik ve son olarak 2015 yılında 90 kişilik işçi alımı yapmıştır. Yüksek hızlı trenin fabrikamızda yapım aşamasına gelindiğinde, 2 bin kişi işçi ve bin kişi mühendis alımı için biz de 'Evet' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yüksek hızlı tren imalatı için 'Evet' diyoruz"

TÜLOMSAŞ'ın en 80 adet E68000 lokomotifin imalatını 2 yıl tamamlayıp rekor kırdığını anlatan Karabulut, "Bu imalatları devamı için ve en önemlisi yüksek hızlı tren imalatı için 'Evet' diyoruz. Tüm bu projeler hayat bulduğunda, Eskişehir'imizin yan sanayisi canlanacak, yaklaşık 10 bin kişi bundan istifade edecektir, Eskişehir'imiz için 'Evet' diyoruz. Değişecek anayasa maddeleri ile yeni ve güçlü Türkiye için, bayrağımız, devletimiz, milletimiz ve vatanımız için 'Evet' diyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tülomsaş İşçileri 'Evet' Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement