Tuluyhan Uğurlu - Son Dakika
Kültür Sanat

Tuluyhan Uğurlu

Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu ile piyanonun kanatlarında uzun bir tren yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?"Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu, tren ve yaşamı anlatan "Tarihi Garlarda Buluşma" konserlerini İstanbul dışına taşıyor.

06.05.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu ile piyanonun kanatlarında uzun bir tren yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?

"Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu, tren ve yaşamı anlatan "Tarihi Garlarda Buluşma" konserlerini İstanbul dışına taşıyor. Konserlerden ilki Osmanlı'nın ilk demiryolunun başladığı nokta, İzmir Alsancak Garının tarihi atmosferinde gerçekleşecek. İkinci konser ise, 1934'den beri demir ağlarla ördüğümüz Cumhuriyet Trenlerinin ilk durağı, Ankara Garı…

Tuluyhan Uğurlu, tren düdükleri ile başlayıp biten bu önemli projesinde dünyada ve Türkiye'de demiryolunun serüvenini anlatan bir görsel sunum eşliğinde dinleyicisini farklı zamanlara, farklı serüvenlere taşıyacak.

Konser boyunca konuklar Tuluyhan Uğurlu'nun piyanosu eşliğinde tarihin derinliklerinde gezerken, "Ülkeme tren gelsin de isterse sırtımdan geçsin" diyen bir sultanın duygu dünyasına, İstanbul'a gelen treni beklerken bir istasyonda donarak ölen Tolstoy'un son dakikalarına, Amerika'yı doğudan batıya bağlarken, Kızılderili ırkının yok olmasına neden olan büyük demiryolu projesine, Hicaz demiryolunun hüzünlü hikayesine, Cumhuriyet trenlerinin coşkusuna, Mustafa Kemal'in trenle İstanbul'dan Ankara'ya yaptığı son yolculuğa tanıklık edecekler…

Türkiye'de demiryollarını dünden bugüne taşıyan, Anadolu'nun ücra köşelerinde elektrik ve su olmayan istasyonlarda çalışan demiryollarının gizli kahramanları… Doktorsuz kasabalara, köylere şifa dağıtan sağlık trenleri…"

Detaylar :

İl : İzmir

İlce : Konak

Mekan : Alsancak Garı

Mekan Adresi : Mimar Sinan 35220 Konak/İzmir Liman Cd. No: 4 Umurbey Umurbey Mh. LimanCd. No: 4

Başlangıç Saati : 06.05.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 06.05.2017 22: 00: 00

Kategori : Tuluyhan Uğurlu

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement