Tuluyhan Uğurlu'dan "Dünya Başkenti İstanbul" 450. Konser - Son Dakika
Güncel

Tuluyhan Uğurlu'dan "Dünya Başkenti İstanbul" 450. Konser

Tuluyhan Uğurlu\'dan "Dünya Başkenti İstanbul" 450. Konser

Tuluyhan Uğurlu, 2005 yılından beri seslendirdiği DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL isimli eserinin 450. Konserini 27 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.00'da Cemal Reşit Rey konser salonunda verecek. İ

22.01.2018 15:34  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BB Kültür Daire Başkanlığının düzenlediği konserde Uğurlu, Türkiye ve yurt dışında büyük ilgi gören bu önemli eseri seslendirirken İstanbul üzerine hikayeler, anılar, şiirler ve görüntülerden de yararlanıyor. "Dünya Başkenti İstanbul" sadece bir konser değil, kültürü, tarihi, güzellikleri ve efsaneleriyle bir İstanbul belgeseli.

"Dünya Başkenti İstanbul", ünlü bestecinin en sevilen eserlerinden birisi… Her konserde ayakta alkışlanan müzik ve görüntülerle İstanbul'un hikayesi.

Aşkın ve aşıkların şehri… Siyah beyaz Türk filmlerinin değişmez mekânı… "Sana dün bir tepeden baktım Aziz İstanbul" diyen Yahya Kemal'in dizelerinde İstanbul… Tüm inançların kardeşçe yaşadığı kent. Hz. Muhammed'in işaret ettiği, Sultan Mehmet'in adının başına "Fatih" i koyduran, Sinan'ın en büyük eserlerini taşıyan, kabirlerinde yüzlerce evliyanın yattığı kutsal şehir… Mustafa Kemal'i gözyaşlarıyla Ankara'ya sonsuzluğa uğurlayan hüzünlü İstanbul. Baharı lale ve erguvan çiçekleriyle karşılayan, taşı toprağı altın, büyülü diyar… İstanbul'un hikayesi…

İstanbul'u sevenlerin gözyaşlarıyla izleyeceği, kentin karmaşasından bıkanların, hatta buralardan kaçmak isteyenlerin yaşadıkları şehre tekrar âşık olacakları sanatsal bir etkinlik.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tuluyhan Uğurlu'dan 'Dünya Başkenti İstanbul' 450. Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement