Tuluyhan Uğurlu Sirkeci Garı'nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Tuluyhan Uğurlu Sirkeci Garı'nda

Tuluyhan Uğurlu Sirkeci Garı\'nda

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, 15-16 Aralık'ta tarihi Sirkeci Garı'nda konser verecek.

13.12.2012 09:39  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, "Kara Trenden Hızlı Trene Tarihi Garlarda Buluşma" etkinliği kapsamında, 15-16 Aralık'ta tarihi Sirkeci Garı'nda konser verecek.

Piyanist Uğurlu, Sirkeci Garı bekleme salonunda, 15-16 Aralık'taki konserinde, 19. yüzyıldan başlayarak insanın raylar üzerinde geçen serüveninin hikayesi fotoğraflar ve şiirsel metinlerle ortaya koyacak.

"Kara Trenden Hızlı Trene Tarihi Garlarda Buluşma" konserleri, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi garlarda devam edecek. Tuluyhan Uğurlu, konserlerinde her zaman olduğu gibi müzikle eş zamanlı yürüyen görsel bir sunumdan yararlanacak. Konser boyunca 19. yüzyıldan başlayarak insanın raylar üzerinde geçen serüveninin hikayesi fotoğraflar ve şiirsel metinlerle anlatılacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) & Fazıl Say Festivali'nin ikinci etkinliği, yarın, 15 ve 16 Aralık'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Konserde piyanist Fazıl Say'a Borusan Quartet, Borusan Tahta Nefesliler Beşlisi ve sopranolar Dilruba Bilgi, Sanem Demircioğlu ve Nihan İnan eşlik edecek. Etkinliğin son konserinde, BİFO da Fazıl Say'la sahneye çıkacak.

Trossingen Müzik Akademisi'nde 1986'dan beri profesörlük yapan Gülşen Tatu ile yılın orkestra şefi ödüllü piyanisti İbrahim Yazıcı, 18 Aralık'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda konser verecek. Opera sanatçısı Eva Randova tarafından Prag Devlet Opera Orkestrası'na davet edilen Gülşen Tatu, konserinde "Carmen Fantazi" eserini de seslendirecek.

"Tarih boyunca yazılan en güzel hikayelerden biri" kabul edilen "Yusuf ile Züleyha", İstanbullu sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor. "Yusuf" rolünü Aykut Çınar, Ali Murat Erengül, Yoel Keşap, "Züleyha" rolünü Burçin Çilingir, Hande Soner, "Yakup" rolünü Kenan Dağaşan, "Ana" rolünü Aylin Ateş,

"Firavun" rolünü Gökhan Ürben, "Aziz" rolünü Caner Akgün'ün canlandırdığı

"Yusuf ile Züleyha" operası, 14 ve 15 Aralık'ta Süreyya Operası'nda sahnelenecek.

MDTistanbul projesi olan "Ergime", Fulya Konser Salonu'nda 19 Aralık'ta izlenebilecek. "Halden hale" geçişi anlatan projede, modern ve çağdaş dans tekniği anlayışıyla Portekiz, Almanya, Brezilya ve Hollanda'nın başarılı koreograflarının kısa parçaları ön plana çıkıyor.

Rus besteci Çaykovski'nin "Fındıkkıran Balesi", çocuklara yönelik farklı bir yorumla Süreyya Operası'nda 16 Aralık'ta sahnelenecek. Oyunda, yılbaşı öncesinde oyuncakların fındıkkıran prense dönüşmesiyle birlikte fareler ile savaşılması anlatılıyor.

"Illuminaire By Phoenix - Ateşin Mucizesi", Türkiye'de ilk kez Maslak TİM Center'da sahne alacak. Phoenix'in ateşle akrobasinin özel efektlerle bezeli gösterisi, 12-16 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

-Konserler-

"Michael Nyman Band", 4. Avea Sıradışı Müzik Konserleri için 14 Aralık'ta sahneye çıkacak. İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'ndaki konserde, film müzikleriyle tanınan Michael Nyman, opera, yaylı dörtlüleri, film müzikleri ve orkestra konçertolarından oluşan yapıtlarını seslendirecek.

Tunuslu ud sanatçısı Anouar Brahem ile klarnet sanatçısı Barbaros Erköse'nin

"Anour Brahem" ismini verdikleri konserde, doğunun müzik tarihi cazla yeniden canlandırılacak. Salon İKSV'deki konser, 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Türk pop müziği sanatçısı Göksel, şarkılarını Bostancı Kültür Merkezi'nde 15 Aralık'ta seslendirecek.

Günümüzün en büyük Latin caz piyanisti olarak kabul edilen 4 Grammy ödüllü Gonzalo Rubalcaba ile flamenko müzisyeni Al Di Meola özel bir turne kapsamında 15 Aralık'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

Borletti-Buitoni Trust Ödülü'ne layık görülen Gallerli piyanist Llyr Williams, Sakıp Sabancı Müzesi'nde sahne alacak. Williams, 15 Aralık'taki konserinde, Macar besteci Liszt'in eserlerini seslendirdiği son solo albümünden kesitler sunacak.

- Mevlana'nın 739. vuslat yıl dönümü konseri-

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Hazreti Mevlana'nın 739. vuslat yıl dönümü konserinde, Bahariye Mevlevihanesi Şeyhi Hüseyin Fahreddin Dede'nin Acemaşiran Mevlevi Ayini'ni seslendirecek. CRR Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 16 Aralık'taki konserde saz solisti Tanburi Murat Aydemir, Türk Musikisi saz eserleri repertuvarından iki eseri yorumlayacak.

TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Faruk Salgar, misafir solist olarak katıldığı konserde Rahmi Bey ve Hacı Arif Bey imzalarını taşıyan dört Kürdilihicazkar şarkıyla müzikseverlerin karşısına çıkacak.

MFÖ grubu üyesi Fuat Güner, bestelerini ve 1960'lardan bugüne dinlenen yabancı şarkıları 19 Aralık'ta Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde seslendirecek.

Barok döneminden 21. yüzyıla kadar yazılmış piyanolu trio repertuvarını icra etme amacıyla 2012'de kurulan Trio Orfe, Akbank Sanat'ta sanatseverlerle buluşacak.

Piyanist Eser Bilgeman Şakir, kemancı Rüstem Mustafa ve cellist Rahşan Apay'dan oluşan trio; barok, klasik, romantik, empresyonist, çağdaş Türk ve yabancı trio repertuvarını dinleyicileriyle 19 Aralık'ta paylaşacak.

-Tiyatrolar-

Şehir Tiyatroları, bu hafta da zengin bir takvimle tiyatroseverlerle buluşacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Perşembenin Hanımları", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Toros Canavarı", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz", "Çiçek Prenses", "Şark Dişçisi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Türkiye Kayası", "Boncuk" ile "Buluşma Yeri" oyunları sahlenecek.

Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde ise "Oyun", "Karagöz Tatlıcı",

"Kabare", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Karagöz Balıkçı", "İstanbul Hatırası", "Fareli Köyün Kavalcısı", "Mutfak Söyleşileri", Ümraniye Sahnesi'nde "Hedda Gabler", "Karagöz Balıkçı", "Büyünün Gözleri", GOP Ferin Egemen Sahnesi'nde "Deniz Kızı", "Cambazhane", "Kedi ile Palyaço" oyunları sanatseverlere sunulacak.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nın Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde

"At", Cevahir Sahneleri Salon 1'de "Sezuan'ın İyi İnsanı", "Sihirli Hediyeler", Cevahir Sahneleri Salon 2'de "Zalim Mahmut - Bir Kurtlu Kıssa",

"Açıl Kafam Açıl", Küçük Sahne'de "Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni", "Herkesin Bildiği Sırlar", Küçükçekmece Sahnesi'nde "Sidikli Kasabası", Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde "Düğün Şarkısı", "Michelangelo", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Ay Hecesi" oyunları bir hafta boyunca izlenebilecek.

-Özel Tiyatrolar-

Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda 15 Aralık'ta "1881", Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde "Leyla'nın Evi", Oda Tiyatrosu'nda "Kadınlar Erkekler İlişkiler",

Afife Jale Sahnesi'nde "Tatlı Kaçık", Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Peter ve Kurt", 16 Aralık'ta Tiyatro Mola'da "Cimri", İş Sanat Kültür Merkezi'nde

"Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" ile Profilo Kültür Merkezi'nde "Aşka 103 Adım" sahnelenecek.

Dilek Türker - Tiyatro Ayna'nın "Nakşıdil Sultan" oyunu, KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 17 Aralık'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın organize ettiği Shaman Dans Tiyatrosu'nun "İstanbul" temsili, 18 Aralık'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilenecek.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tuluyhan Uğurlu Sirkeci Garı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement