Tüm İnşaat Projelerinde Uygulanması Hedefleniyor - Son Dakika
Güncel

Tüm İnşaat Projelerinde Uygulanması Hedefleniyor

Tüm İnşaat Projelerinde Uygulanması Hedefleniyor

Kalıp ve iskele sistemleri üretiminde Türkiye'nin öncü şirketlerinden URTİM, yeni sistemi 'Ekoset®' ile hem yurtiçi hem de yurtdışı inşaat projelerini hedefliyor.

18.04.2018 11:11  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle şantiyelerin kaba inşaat safhasında kullanılabilecek ekonomik ve hafif bir panel kalıp sistemi olan 'Ekoset®'in 2018 başı itibarı ile satışı ve uygulamaları, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki konut projelerinde başladı.

Uluslararası birçok dev projeye imza atan, kalıp ve iskele sistemleri üretiminde Türkiye'nin öncü şirketlerinden olan URTİM, 2018 yılına yeni ürünü 'Ekoset®' ile iddialı başladı. Özellikle şantiyelerin kaba inşaat safhasında kullanılabilecek ekonomik ve hafif bir panel kalıp sistemi olan 'Ekoset®'in satışı ve uygulamaları, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki konut projelerinde başladı. URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ergun Baştan, "Ekoset®, aslında geleneksel metodların yerini almak üzere düşünülmüş bir sistem. URTİM'in ilk çıkardığı kalıp sistemi hızla yürütülen Ar-Ge çalışmaları sayesinde geliştirilerek ve hafifletilerek Ekoset® sistemi tasarlandı. Ekoset®'in hem yurtiçi hem de yurtdışı tüm inşaat projelerinde uygulanmasını hedefliyoruz" dedi.

Ekoset®'in özellikle şantiyelerin kaba inşaat safhasında kullanılabilecek ekonomik ve hafif bir panel kalıp sistemi olduğu bilgisini veren Ergun Baştan, panellerin metal konstrüksiyon üzerine plywood yerleştirilmesi ile oluşturulduğunu söyledi. Aynı zamanda bağlantı ve payanda gibi yardımcı aksesuarları sayesinde Ekoset®'in şantiyelerde farklı uygulamalardaki ihtiyacı karşılayabilir bir sistem olduğunu belirtti.

BİRDEN ÇOK UYGULAMA YAPILABİLİYOR

Ekoset®'in hafif olmasının yanında benzerlerine oranla yüksek taşıma kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Baştan, bu sayede tek bir sistem ile birçok uygulamanın yapılabileceğine dikkat çekti. Sistemin çok yönlü bir sistem olduğunun altını çizen Baştan, "Hem perde/kolon hem de döşeme panosu olarak kullanılabiliyor. Ekoset® sistemi kaba inşaatlarda geleneksel ahşap kalıpların yerine kullanılabilir. Aynı zamanda vinç kullanımı gerektirmediği için vinçlerin giremediği dar inşaat bölgelerinde de kullanılması mümkün. Ayrıca istinat duvarı, basit döşeme uygulamaları gibi ekonomik uygulamalarda da kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

Sistemin 50 kN/m2 beton basıncına dayanımı olduğunu vurgulayan Baştan, hafifliği sayesinde vinç gerektirmeden 2 kişi tarafından rahatlıkla taşınabildiğini dile getirdi. Baştan, "Geleneksel metotlara göre tekrar tekrar uygulanabilir, çok daha esnek, hızlı ve güvenilir bir çözüm" dedi.

DEV PROJELERDE İMZASI VAR

URTİM, uluslararası birçok dev projede yer aldı. URTİM'in Dia Holding ve IC İnşaat'ın ortak projesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Tekfen İnşaat'ın Tüpraş Rafineri Projesi, Gürsoy Grup'un Çamlıca Camii, Avesta İnşaat'ın Hazar Adası Projesi, Giresun Stadyumu ve Tekfen, Gemsan, Günkon, IOT Vito ve İlk İnşaat'ın farklı fazlarını gerçekleştirdikleri Star Rafinerisi, Rönesans İnşaat'ın Yamal LNG Tesisleri Projesi, Summa Afrika Sipopo ve Oyola projeleri gibi dev projelerde imzası var.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüm İnşaat Projelerinde Uygulanması Hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement