Tüm Segmentlerde Milli Ar-Ge Motorumuz İçin Dosyamız Hazır" - Son Dakika
Ekonomi

Tüm Segmentlerde Milli Ar-Ge Motorumuz İçin Dosyamız Hazır"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumunda bulunduğunu belirterek, "Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen...

01.06.2017 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumunda bulunduğunu belirterek, "Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli Ar-Ge motorumuz için dosyamız hazır." dedi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın milli üretimler ve otomotiv şehri olma yolunda hızla ilerlediğini ve bu hedef doğrultusunda gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yerli otomobil üretiminin gündemde olduğu günden itibaren konu ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Kösemusul, "6 yıl önce Sakarya'nın yerli otomobil üretimine ev sahibi olmak için çalışacağımızı ifade etmiştim. Hamdolsun o günden bugüne Sakarya'mız otomotiv sektöründe büyük başarılara imza attı. Milli tank, milli tren ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olduk. Toyota'nın sıfır hata ile üretim yapan tek fabrikası bizde. BMC, savunma sanayi Ar-Ge için Sakarya'mızı tercih etti." şeklinde konuştu.

Kösemusul, yeni kurulan OSB'lere otomotiv ve makine sektörünün ilgisi çok büyük olduğunu dile getirerek, 100 yıl evvel ilk savaş arabalarını üreten Sakarya'nın bugün de milli ve yerli oto üretimi için en hazır şehir olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli oto üretimi için TOBB'a çağrısına değinen Kösemusul, "Genel kurulda Cumhurbaşkanımıza yerli oto konusunda istekli ve gayretli olduğumuzu ifade etme fırsatımız oldu. Her anlamda Sakarya bu milli yatırıma hazır ve biz şehrimizin avantajına güveniyoruz. Çatı kuruluşumuz TOBB üretkenliğiyle yerli oto hedeflenen zamanda yollarda olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın, TOBB Başkanımızın talep ve çalışmalarımız konusunda bilgileri var." ifadesini kullandı.

Kösemusul, milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya'nın, kaliteli üretimi, otomotiv sektöründeki 100 yıllık tecrübesi, sıfır hatalı üretimi başaran nitelikli istihdamı, lojistik avantajı ile yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumunda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli Ar-Ge motorumuz için dosyamız hazır. İHA ve menzil artırıcı motor, milli dizel motor, askeri motor prototipi, yeni nesil motor Ar-Ge çalışmaları, gemi Ar-Ge motoru, genel motor kritik teknolojileri ve yerli otodaki motor teknolojileri ile ilgili dosyamızı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza teslim edeceğiz. Sakarya kahramanlığın, milli mücadelenin şehridir. Milli ve yerli otomobil üretiminde de Sakarya'mız inşallah söz sahibi olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüm Segmentlerde Milli Ar-Ge Motorumuz İçin Dosyamız Hazır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement