Tüm Ülke İçin Bir Umut Işığı' - Son Dakika
Güncel

Tüm Ülke İçin Bir Umut Işığı'

Tüm Ülke İçin Bir Umut Işığı\'

'Kış Uykusu' filmiyle 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nü alan Nuri Bilge Ceylan'a, meslektaşlarından destek mesajları geldi.

25.05.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kış Uykusu' filmiyle 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nü alan Nuri Bilge Ceylan'a, meslektaşlarından destek mesajları geldi.

Ferzan Özpetek

Nuri Bilge benim için çok kıymetli. Sinema serüvenimiz birlikte başladı bir anlamda. Altın Portakal'da o 'Kasaba' bense 'Hamam' filmiyle ilk kez beraber yarışmıştık. Bu süreç içerisinde birbirimizi çok destekledik. Dolayısıyla bu ödülün benim için çok farklı bir anlamı var. Şerif Gören'den sonra bu ödül ona yakışırdı diye düşünüyorum ben. Asıl önemli olan bu başarıyı ödün vermeden, kendi yolundan ilerleyerek yakalamış olması. Onun bu yıl Cannes'a gideceğini duyduğum andan itibaren çok heyecanlıydım, insanın içinden geleni yapması ve bunda ısrarcı olması işte böyle büyük bir başarıyı da beraberinde getiriyor.

Onur Ünlü

Nuri Bilge Ceylan'ın bu ödülle hak ettiğini sonunda aldığını düşünüyorum. Filmi çok merak ediyorum. Bu güzel hediyeyi hepimize verdiği için onu tebrik ediyorum.

Taner Elhan

Türk sinemasının 100. yılında çok anlamlı bir ödül olduğunu düşünüyorum, çok mutlu oldum. 100. yılında ikinci Altın Palmiye'miz bu. Baskıcı rejimler altında sinemanın öneminin çok daha büyük bir anlam taşıdığını düşünüyorum ve cesaret verici buluyorum.

Zübeyr Şaşmaz

Çok gurur duyuyorum, filmi Cannes'da izledim, son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi. Bu ödül kendisinin de söylediği gibi çok değerli. Aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan sinemasının nereye geldiğini göstermesi açısından da çok önemli. Sinema yapan bizler için de, tüm ülke için de bir umut ışığı oldu bu ödül.

Murat Şeker

Cannes'la değil 'kan'la alınmış bir ödül olduğunu düşünüyorum. Türk sineması 100. yılına hiç kolay gelmedi. Bu ödülü almış olmak çok önemli ve Nuri Bilge Ceylan bu ödülü kendi sinemasından hiç taviz vermeden aldı. Bunu göstermesi açısından çok önemli bir ödül oldu. Onunla gurur duyuyorum.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Tüm Ülke İçin Bir Umut Işığı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement