Erdoğan'dan AB'ye: Bir Yere Kadar Sabredebiliriz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan AB'ye: Bir Yere Kadar Sabredebiliriz

AB'nin 54 yıl Türkiye ile dalga geçtiğini belirten Erdoğan, kendisini de hedef alan açıklamaları sert şekilde eleştirerek "'Diktatör' dersiniz. Sabır. Her türlü hakareti yaparsınız. Sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar" dedi.

29.04.2017 13:41  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) Genel Kurulunda, asil bir milletin mensubu olduklarına dikkati çekti.

"NEREYE KADAR SABIR"

İnanç özgülüğünün ne olduğunu bildiklerini vurgulayan Erdoğan, "Fatih İstanbul'u fethettiği zaman Edirnekapı'dan içeri girerken oradaki o zaman Bizans'ın kadınları 'Başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz.' diyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki Osmanlı'nın adaleti hiçbir şeyle mukayese edilmez. Bunu biliyorlardı. Biz de Batı'dan şu anda ne istiyoruz? Yapacaksan yap. Varsa sende bir adalet anlayışı, adaletini göster. Ortaya bunu koy. Ama Türkiye'ye sene 1964 sene 2017. 54 yıldır kalkıp da şu Avrupa Birliği kapısında Türkiye'yle dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin de bir sabrı var. Bir yere kadar. Ondan sonra da niye Erdoğan böyle konuşuyor? 'Diktatör' dersiniz. Sabır. Her türlü hakareti yaparsınız. Sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar." diye konuştu.

"BELKİ AB İÇİN DE HALK OYLAMASI YAPILIR"

Erdoğan, halk oylamasının ve sonuçlarının tartışmanın bir kıymeti olmadığını belirterek, "Avrupa Birliği ülkemize yönelik haksız ve adaletsiz tavırdan değişiklik yapmazsa belki bu konuda da bir halk oylaması ihtiyacı olacak. Olur mu, olur" dedi.

Bu konuda İngiltere'yi örnek veren Erdoğan "İngiltere Brexit yapınca oluyor da Türkiye'yi kapısına yakıştırmayanlar, kapıdan içeriye sokmayanlar, Türkiye'nin bir halk oylaması kararından neden rahatsız oluyorlar. Hem almıyorsun, içeriye sokmuyorsun hem de 'halk oylaması olacak' dendiğinde de rahatsız oluyorsun. Neden rahatsız oluyorsun? Bunlar gerçekten bizi çok mu seviyor? Yeni bir şey daha duydum. Avrupa'da halk oylamasıyla ilgili sandık kurdurmazlarmış. O sandıklar da size kalsın. Bize Türkiye yeter. Yıllarca zaten bu işi burada yürüttük. Onlar da sizin yine ayrıca bir yüz karanız olacak. O da tarihe kayıttır." değerlendirmelerinde bulundu.

Erdoğan\'dan AB\'ye: Bir Yere Kadar Sabredebiliriz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan AB'ye: Bir Yere Kadar Sabredebiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement