Tümsiad Konya Şubesinde Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad Konya Şubesinde Yeni Yönetim Göreve Başladı

Tümsiad Konya Şubesinde Yeni Yönetim Göreve Başladı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesi olağan genel kurulun ardından yeni yönetim göreve başladı.

28.02.2019 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şubesi olağan genel kurulun ardından yeni yönetim göreve başladı. TÜMSİAD Konya Şube Başkanlığına seçilen Ahmet Serçe, dün olduğu gibi bundan sonrada birlikte hareket ederek, ortak akıl ve sağduyu ile hedefleri doğrultusunda adımlar atacaklarını söyledi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜMSİAD Konya Şube Başkanı İnşaat Mühendisi Ahmet Serçe, derneklerinin kadim medeniyetimizden aldığı güçle emeğin, alın terinin simgesi yerli ve milli büyük Türkiye idealinde üretmeye ve hizmet etmeye çalışan, erdemli ve ahlaklı iş adamlarının sesi olduğunu kaydetti.

Bu anlayıştan hareketle, hak ve adaleti savunarak yüksek ahlaki değerlere sahip, girişimci, yeniliğe açık ve kendini geliştirebilen bir yapıyı canlı tutmak istediklerini vurgulayan Ahmet Serçe, "Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak için iyi bir ticari ağ ile katma değeri yüksek üretime öncülük etmek arzusundayız. Amacımız sektörel sorunlara çözüm üretmek, yatırım alanlarının geliştirilmesi, kobilerin rekabet gücünün, ihracatın ve istihdamın artırılması olacaktır. Yeni pazarlar ve güvenilir limanlar düzleminde, Türk Liramızı itibarlı kılabilme, faiz kıskacından uzak tutabilme adına gece gündüz işbirliğine açık olacak, ticari hayatımızı olabildiğince sağlıklı bir zeminde tutacağız" dedi.

"Çimento fikirlerle varlığımızı sürdüreceğiz"

Ahmet Serçe, Türkiye'nin ebedi var olabilmesi için ilkeli sivil bir inisiyatif anlayışına hakim olduklarını dile getirerek şöyle konuştu; "Heyecanımızı ve enerjimizi hedeflerimiz doğrultusunda seferber etmek en önemli sermayemiz olurken, bizleri gelenekten geleceğe taşıyan değerlerimiz de en büyük potansiyelimiz olacaktır. Çünkü anlayışımız, küresel güçler karşısında yılmayan ve yorulmayan güçlü bir Türkiye'nin ebedi var olabilmesi için, ilkeli, ayakları yere sağlam basan bir sivil inisiyatif anlayışıdır. Onun içindir ki, rüzgara göre yön değiştirmeden bu vatanın asli unsuru herkesi paydaşımız görecek, hedeflerimiz doğrultusunda geliştireceğimiz çimento fikirlerle varlığımızı sürdüreceğiz."

Yıl dönümü nedeniyle 28 Şubat postmodern darbeye de değinen Ahmet Serçe, 22 yıl önce ülkemizin yakın siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen bu sürecin çok yönlü mağduriyetlere yol açarak travmalara neden olduğunu hatırlattı. Serçe, o dönem demokrasi mücadelesinde gösterdiği direnç ve duruşu ile savunan adam olarak tarihe geçen merhum Necmettin Erbakan'ı da rahmetle andı.

Yeni göreve seçilen TÜMSİAD Konya Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Ahmet Serçe. Yönetim kurulu üyeler; Mehmet Bilgeç, Uğur Erdoğmuş, Ferhat Özkan, Mehmet Erdemli, Mehmet Uzundemir, Talat Akpınar, Mehmet Şimşek, Ali Rıza Özger, Mehmet Emin Büyükbayram, Ahmet Baki Nalvuran, Sabit Esen, Abdullah Işık, Mevlüt Yıldırım, Recep Kardaş, Mehmet Bircan, Metin Uysal, Süleyman Hilmi Battal ve Ali Bulut Eryiğit. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad Konya Şubesinde Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement