Tuncay Özkan: "Hablemitoğlu Cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun Savcıya İfade Vermesinin Engellenmesinin Gerekçesi Nedir?" - Son Dakika
Güncel

Tuncay Özkan: "Hablemitoğlu Cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun Savcıya İfade Vermesinin Engellenmesinin Gerekçesi Nedir?"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "Ahmet Tarkan Mumcuoğlu... Necip Hablemitoğlu cinayetinin faili. Kendisi şu anda eldedir. Tarkan Mumcuoğlu, Necip Hablemitoğlu'na ateş eden, bizzat katlini gerçekleştiren kişi olmakla suçlanmaktadır. Bu cinayetten birkaç yıl sonra MİT'in bünyesine katıldı. MİT, 2018 yılından itibaren Tarkan Mumcuoğlu ile ilgili tanıklıklar varken ifadeler varken ne yazık ki Tarkan Mumcuoğlu'nu korumuş, Tarkan Mumcuoğlu'nun savcılıklara ifade vermesini engellemiştir. Neden? Neden? Hablemitoğlu cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun savcıya ifade vermesinin engellenmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.

25.11.2022 16:57  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, "Ahmet Tarkan Mumcuoğlu... Necip Hablemitoğlu cinayetinin faili. Kendisi şu anda eldedir. Tarkan Mumcuoğlu, Necip Hablemitoğlu'na ateş eden, bizzat katlini gerçekleştiren kişi olmakla suçlanmaktadır. Bu cinayetten birkaç yıl sonra MİT'in bünyesine katıldı. MİT, 2018 yılından itibaren Tarkan Mumcuoğlu ile ilgili tanıklıklar varken ifadeler varken ne yazık ki Tarkan Mumcuoğlu'nu korumuş, Tarkan Mumcuoğlu'nun savcılıklara ifade vermesini engellemiştir. Neden? Neden? Hablemitoğlu cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun savcıya ifade vermesinin engellenmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da aralarında bulunduğu Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların 2023 yılı bütçeleri bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla görüşülüyor.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, görüşmelerde söz aldı. Özkan, şunları söyledi:

"Demokrasi çaba isteyen, beslenmek isteyen, destek isteyen bir rejim. ve bunun vergiler yoluyla yapılması kadar kıymetli bir şey yok. Çünkü, halkın sesi hakkın sesidir. Halkın sesini kısarsanız hakkın sesini kısarsınız. Çürüme başlar. Çürümeyi önlemenin yolu, halkın sesini dinlemektir. Sansür yasası buraya getirildiğinde İletişim Başkanlığı açısından yapmayın bunu dedik. Yanlıştır, dedik. MİT ile ilgili düzenlemeleri niye getiriyorsunuz, amacınız ne dedik. Şimdi size bir örnek vereceğim.

Bu arada Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlar nedeniyle bir Türk yurttaşı, bir parlamenter olarak partim adına teşekkür ediyorum. Çok etkili bir mücadele yöntemi. Bunun devamından yanayız. Ancak MİT'i bir iç polis teşkilatı olarak kullanmak, MİT'i görev özünden kopararak rakiplerini izleyen, gözleyen, kaydeden ya da şantajcı çetelerin emrinde, bazı grupların elinde görüntü kaydeden bir teşkilat haline getirmek Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

"HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNDE TARKAN MUMCUOĞLU'NUN SAVCIYA İFADE VERMESİNİN ENGELLENMESİNİN GEREKÇESİ NEDİR?"

Ahmet Tarkan Mumcuoğlu... Necip Hablemitoğlu cinayetinin failidir. Kendisi şu anda eldedir. Tarkan Mumcuoğlu, Necip Hablemitoğlu'na ateş eden, bizzat katlini gerçekleştiren kişi olmakla suçlanmaktadır. Bu cinayetten birkaç yıl sonra MİT'in bünyesine katılmıştır. MİT, 2018 yılından itibaren Tarkan Mumcuoğlu ile ilgili tanıklıklar varken, ifadeler varken ne yazık ki Tarkan Mumcuoğlu'nu korumuş, Tarkan Mumcuoğlu'nun savcılıklara ifade vermesini engellemiştir. Neden? Neden? Hablemitoğlu cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun savcıya ifade vermesinin engellenmesinin gerekçesi nedir? İddianame açıklandı. İddianameden söylüyorum. Sebebi nedir? MİT, resmen ifadeye çağrılan, kendi çalışanını hangi gerekçe ile göndermemiştir? Neden savcı ile bu konuda konuşulmamıştır? Hukuk müşaviri engellemek yerine bu konunun önünü neden açmamıştır? Böyle bir suikastın saklanabilmesi, böyle bir suikastın yıllar sonra ortaya çıkmasının sağlanması bir büyük suç değil midir? Bununla ilgili içeride bir soruşturma yapılmış mıdır?

"BİR GİZLİ SERVİS BÖYLE BİR HATAYI NASIL YAPAR?"

Tarkan Mumcuoğlu ifadesini 8 yıl sonra şöyle vermektedir; isteyen herkese ifade metnini dağıtabilirim, iddianame açıklanmıştır, serbesttir. Tarkan Mumcuoğlu diyor ki 'Siz benim ifademi nasıl alırsınız? Siz benim adımı nasıl açıklarsınız? Siz beni medyaya nasıl verirsiniz?' Neden? 'Ben MİT'çiyim, yasak' diyor. Katilleri korumak, zalimlerin yanında olmak zulme ortak olmak demektir. Bir gizli servis böyle bir hatayı nasıl yapar? Çünkü yasalar buna el veriyor. Demokratikleşmek, havalandırmak, açık hale getirmek gerekiyor. Şaibeyi ortadan kaldırmak gerekiyor. Nasıl yapacağız? Daha çok demokrasi, özgürlük ile tartışma ile yapacağız.

"MİT'İN ÇOK SAYGIN YÖNETİCİLERİ, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNE GEÇTİLER; BİZİM ÇOCUKLARIN BAŞINA NE GELDİ?"

Şimdi MİT, bir iç polis teşkilatına dönüşürse, katilleri korursa, ifade vermelerini engellerse siz buraya getirdiğiniz her yasada bu katillerin ifade vermesini engelleyecek; tartışılmayı, konuşmayı ortadan kaldıracak, özgürlükleri ortadan kaldıracak bir düzenleme yaparsanız biz nice oluruz. MİT'in çok saygın yöneticileri, PKK terör örgütünün eline geçtiler. Aradan yıllar geçti. Bu bizim çocuklarımız.

Ben her bütçede soruyorum, bizim çocuklarımızın başına ne geldi? Allah onları korusun. Allah onları o zulümden bir an önce kurtarsın. Ama biz ne yapıyoruz? Neden kamuoyuna böyle bir bilgi verilmiyor? Bu insanların başına gelen şey nedir? Yaşıyorlar mı, öldüler mi? Bu insanların başına gelen şeyle ilgili biz neden bilgilendirilmiyoruz? MİT komisyonu oluşturulurken, en önemli şey bilgi alacak, aydınlanacak bir komisyondu. Ama o komisyon, hiçbir zaman böyle bir işlevi yerine getirmedi. Neden? Diğer gizli servisler, kendi parlamentolarından bilgi saklamıyorlar. Bizim gizli servisimiz neden saklasın? MİT müsteşarı gelip niye anlatmasın? Bu insanların demokrasiye, Türkiye'de yaşayan insanların demokrasiye ihtiyacı var.

"HALKIN SESİNİN HAKKIN SESİ OLDUĞUNA İNANMIYORSANIZ, DEMOKRASİYE İNANMIYORSUNUZ DEMEKTİR"

Halkın sesinin hakkın sesi olduğuna inanmıyorsanız, demokrasiye inanmıyorsunuz demektir. Ben halkın sesi, hakkın sesidir diyorum, mutlaka halkın temsilcilerini bilgilendirin."

Tuncay Özkan: "Hablemitoğlu Cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu\'nun Savcıya İfade Vermesinin Engellenmesinin Gerekçesi Nedir?"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tuncay Özkan: 'Hablemitoğlu Cinayetinde Tarkan Mumcuoğlu'nun Savcıya İfade Vermesinin Engellenmesinin Gerekçesi Nedir?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi
    12:30 Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi

    Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, leyleklerin bacasında yuva yapması nedeniyle üretimi durdurdu. Leyleklerin zarar görmemesi için fabrika yönetimi, göç edene kadar üretime ara verdi. Fabrika, leyleklere ev sahipliği yaparak doğaya ve çevreye saygılı bir firma olduğunu gösteriyor.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.


Advertisement