Tuncel Kurtiz'den Emek Sineması'na Destek - Son Dakika
Magazin

Tuncel Kurtiz'den Emek Sineması'na Destek

Tuncel Kurtiz\'den Emek Sineması\'na Destek

Tarihi Emek Sineması'nın tamamen yıkıldığı haberleri üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Büyükkent Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi.

22.05.2013 16:25  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Emek Sineması'nın tamamen yıkıldığı haberleri üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Büyükkent Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi. Toplantıya katılan Oyuncu Tuncel Kurtiz, Emek Sineması'nın yıkılmasına tepki göstererek, "Baktığımız zaman gerek Ankara gerek İstanbul'umuzun tarihinin yok edildiğini görüyoruz, bu çok acı bir şey. Emek sineması büyük bir acı olarak içimizde kaldı" dedi.

Beyoğlu'ndaki tarihi Emek Sineması'nın tamamen yıkıldığına dair haberlerin yayınlanmasının ardından, TMMOB Büyükkent Şubesi'nde uzmanlar ve sanat dünyasından isimlerin de katılımıyla bir basın açıklaması ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahumbay, Prof. Dr.Cevat Erder, Mimarlar Odası adına Mücella Yapıcı, yönetmenler Erden Kral ve Pelin Esmer ile oyuncular Tuncel Kurtiz ve Ahmet Rıfat Şungar katıldı.

Emek Sineması'nın yıkılmasına tepki gösteren Kurtiz, Ankara gerek İstanbul'da tarihin yok edildiğini belirterek, "Bu çok acı bir şey.

İstanbul'u bir kültür merkezi Ankara'ya bir kültür merkezi yapmak isteyen Cumhuriyetin günümüzdeki düştüğü noktayı görüyoruz. Emek sineması büyük bir acı olarak içimizde kaldı. Acı ki durduramadık. Bir kültür merkezimizi daha elimizden aldılar ama yenilmeyeceğiz.

Bu kadar mı muhafaza edemiyoruz. Ne kaldı ki bir Hacı Bekir mi kaldı elimizde? Geçenlerde Madrid'e gittim 200 senelik bir lokantada yemek yedim. Ben bundan acı duyuyorum ve isyan ediyorum aslında. Ama buraya gelip isyanımızı söylemekten başka bir çaremiz kalmadı" dedi.

Emek Sineması ile ilgili gelişmeleri ve tarihi süreci anlatan Mücella Yapıcı ise, 1976 yılından beri bu yerle ilgili çeşitli girişimlerin olduğunu ancak bu girişimlerin atlatıldığını anlattı. Yapıcı, "Hepimizin gözleri önünde cereyan eden bir hukuk ve kültür mirası katliamı olmaktadır. Bu süreç 1976'lara dayanıyor. Katledilen kültür mirası kamuya ait bir alan ve kamusal kültür varlığı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Tuncel Kurtiz'den Emek Sineması'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement