Tunceli Bağımsız Adayı Tacer, Hükümete Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Tunceli Bağımsız Adayı Tacer, Hükümete Yüklendi

Tunceli'de CHP ve BDP ile birlikte, Demokratik Haklar Federasyonu'nun desteklediği bağımsız belediye başkan adayı Ali Tacer'in düzenlediği mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

23.03.2014 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de CHP ve BDP ile birlikte, Demokratik Haklar Federasyonu'nun desteklediği bağımsız belediye başkan adayı Ali Tacer'in düzenlediği mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Tunceli'de bağımsız adan Ali Tacer'in mitingine katılmak için Sanat sokağında toplanan ve en önde iki çocuğun Berkin Elvan posterini taşıdığı yürüyüşte, DHF ve TKP (Türkiye Kominist Partisi) bayrak ve flamaları ile slogan atan kalabalık, Hastane, Okullar ve Cumhuriyet caddeleri güzergahını takip etti. Davul zurna eşliğinde yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, daha sonra Seyit Rıza Meydanı'nda toplandı.  Bir çok kurum ve TKP adına yapılan konuşmalardan sonra kürsüye çıkan bağımsız aday Ali Tacer, Tunceli'de seçimlerin galibi olarak çıkacaklarına inandıklarını söyledi. Konuşmasında hükümeti eleştiren Kacer şöyle konuştu:

"Hükümet düştüğü yolsuzluk batağından çıkamayacaktır. Sistem artık çökmüş durumda. Berkin Elvan ve diğer Gezi şehitlerinin katilleri aramızda dolaştığı sürece, demokrasiden ve hukuktan bahsedemeyiz. Bizler öyle sıradan, yada tesadüfi bir şekilde bir araya gelmiş bir grup değiliz. Biz 40 yıllık tarihi olan mücadelenin içinden gelen ve devrimci bir mücadelenin mirasçılarıyız. Bizleri sadece seçimlere endeksli bir grup olarak görmek isteyenlere sesleniyorum; bizleri tanıyın, bizler Dersim'de Gezi ruhunu, Roboski'de katledilenleri, Lazkiye'de katliama uğrayan masum halkı temsil ediyoruz. Seçimlerde AKP ve cemaat ile işbirliği yapan güçler ile yarışacağız. Bir yandan cemaat uzantıları üzerinde iktidar olmak isteyenler, diğer taraftan da AKP'nin karanlık gücüne karşı mücadele eden güçlerin temsilcileri olarak seçimlerde zaferle çıkacağız."

Yapılan konuşmaların ardından sanatçılar Nurettin Güleç, İsmail Hakkı Demirciğoğlu, Grup Munzur ve Vedat Baran, miting meydanındaki halka çoşkulu bir konser verdi. Konser sonrası kalabalık grup olaysız dağıldı. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Bağımsız Adayı Tacer, Hükümete Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement