Tunceli'de Geçişlerine İzin Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı (2) - Son Dakika
Politika

Tunceli'de Geçişlerine İzin Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı (2)

Tunceli\'de Geçişlerine İzin Verilmeyen Hdp\'liler Oturma Eylemi Yaptı (2)

BİLGEN: BU SUÇU ÖRTMEKTİR, GİZLEMEKTİRTunceli'ye girişlerine 'operasyon' ve 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmeyen HDP heyeti, kent merkezine gelerek basın açıklaması yaptı.

28.08.2018 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLGEN: BU SUÇU ÖRTMEKTİR, GİZLEMEKTİR

Tunceli'ye girişlerine 'operasyon' ve 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmeyen HDP heyeti, kent merkezine gelerek basın açıklaması yaptı. Bilgen, "Bu, suçu örtmektir, gizlemektir. Eğer bir suçunuz yoksa niye gitmemize izin vermiyorsunuz?" diye konuştu.

Bilgen, Tunceli'nin son derece özgür ve güvenli olduğu, her şeyin yolunda gittiği, sadece kendilerinin buraya gelmelerinin sorunmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Önce yangın yerine en yakın noktadan geçmeye çalıştık, engellendik, sonra Çiçekli bölgesinden geçmeye çalıştık, yine engellendik. Hiçbir talimat ve somut bir karar olmamasına rağmen girişimizi engellediler. Sonra Çemişgezek yolunu da denedik. Biz buraya kanaatimizi paylaşmak için değil, olanı dünyaya göstermek için geldik. Karşılaştığımız bu tablo, en az yangın kadar vahim. Bu şehrin yönetiminde Evren anayasasını bile önemsemeyen bir anlayış olduğunu gördük. Önce heyetin girişine izin verildi, sonra Hozat Kaymakamı kendisine verilen sözlü talimatla buradaki güvenlik güçlerine talimat verdi. Biz kendisi ile görüştük, görüşmeler yapıp bize döneceğini söyledi, ancak dönmedi. Yazılı bir talimat olmadığını gördük. Her şeyin keyfi olduğunu, hukuka ve Anayasa'ya göre işlemediğini göstermiş oldular."

HDP'li Bilgen, "Çocuklar, inançlar, ormanlar savaş ortamlarında bile müdahale edilmeyecek yerlerdir. Ormanlar ve yangınlar arasında bile ayrımcılık yapıyorlar. Dersim yangınları Orman Bakanlığı'nın sitesinde bile yok. Bu suçu örtmektir, gizlemektir. Eğer bir suçunuz yoksa niye gitmemize izin vermiyorsunuz? Sorun elbette sadece yangın sorunu değil, güvenlik anlayışı, insansızlaştırma, hukuku askıya alma sorunudur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tunceli'de Geçişlerine İzin Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı
    18:51 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, genel kurulun ardından ne yapacaklarının tam olarak belli olmadığını ama hiçbir şey yapmadıkları bir durumun da olmayacağını söyledi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement