Tunceli'de, Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de, Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Toplantısı

Tunceli\'de, Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Toplantısı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi ve İşbirliği Toplantısı", valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

29.09.2013 09:47  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de "İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" Valilik Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda; açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş 2013-2014 eğitim-öğretim yılında açılmış ve yeni açılacak kurslar hakkında slayt eşliğinde sayısal olarak bilgi verdi. Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ise düzenlenen kurslara ilave olarak ilçe ve köylerde okuma yazma oranı daha düşük olduğu görülmektedir. Bundan dolay ilçe merkezi ve köylerde okuma yazma kurslarını yoğunlaştırmak gerekir. Bu kursların dışında Aile eğitimi çok önemlidir. Son yıllarda ilimizde boşanmalar artmaktadır buna yönelik aile eğitimi kursları yoğunlaştırılması gerekir" diye belirtti. Yonsuz, açılacak kursların vatandaşlara duyurulması konusunda Belediye ile koordineli olarak çalışılması gerekir dedi. Web sayfası güncellenerek unutulmaya yüz tutmuş yöresel el dokumacılığı ile çocuk bakımı kurslarını web sayfasında yayınlanmasına yönelik çalışmalara değindi.

Toplantı, hayat boyu faaliyetleri ile belirlenen hedeflere yönelik gerekli çalışma ve planlamalara ilişkin karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Ayrıca toplumda hayat boyu öğrenme kültürü oluşturmaya yönelik olarak planlı, koordineli ve sürdürülebilir bir yapıda yürütülmesi ile hayat boyu öğrenmeye katılım oranının arttırılması hedeflendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunceli'de, Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement