Tunceli'de kaybolan gençlerin arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de kaybolan gençlerin arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor

Tunceli\'de kaybolan gençlerin arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor

Tunceli'de Munzur Çayına düşen otomobilde kaybolan gençlerin arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor. Bayram tatilinde Munzur Gözelerini görmek için gelen gençlerden birinin cansız bedeni bulunurken, diğer iki genç hala kayıp. 1200 kişilik ekip, helikopter, İHA, dron, su altı arama robotu, dalgıçlar ve botlu ekiplerle arama çalışmaları sürüyor.

08.05.2023 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'de Munzur Çayı'na düşen otomobildeki Baran Aslantaş'ın (22) bulunmasının ardından kayıp Azad Demiral (21) ile amcası Mehmetcan Demiral'ı (22) arama çalışmaları, sağanak nedeniyle debisi yükselen Munzur Çayı ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde 18'inci günde de sürüyor.

Bayram tatilini fırsat bilerek Diyarbakır'dan gelip, Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki 'Munzur Gözeleri'ni görmek isteyen Mehmetcan Demiral ile yeğeni Azad Demiral ve Baran Aslantaş'ın içinde bulunduğu otomobil, 21 Nisan'da Tunceli-Ovacık kara yolunun 40'ıncı kilometresindeki Aşağı Torunoba mevkisinde kontrolden çıkarak debisi yüksek Munzur Çayı'na uçtu. Otomobildeki 3 kişi, suda kayboldu.

16'NCI GÜNDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Gençler için AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum ve Adana'dan Jandarma Su Altı Arama-Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Konya, Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama-Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ve farklı kurumlardan oluşan 1200 kişilik ekip ile arama çalışması başlatıldı. Çalışmaların 16'ncı gününde; Miskişah mevkisinde Baran Aslantaş'ın cansız bedeni bulundu. Aslantaş'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi.

Azad ile amcası Mehmetcan Demiral'ı arama çalışmaları, sağanak nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bölgede, debisi yükselen Munzur Çayı ile Uzunçayır Baraj Gölü'nde 18'inci günde de sürüyor. Valilik koordinesinde; helikopter, İHA ve dron ile havadan, su altı arama robotu, ROW ve SONAR ile su altından arama yapılıyor. Dalgıçlar ile botlu ekipler de su yüzeyinden çalışmalara katılıyor. Gönüllü ekipler ise su kenarında ekiplere destek oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de kaybolan gençlerin arama çalışmaları 18. gününde devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement