Tunceli'de Merdivenler Renklendi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Merdivenler Renklendi

Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Behice Boran Caddesi'ni Ovacık Caddesi'ne bağlayan merdivenleri, gökkuşağı renklerine boyadı

01.09.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Moğaltay Mahallesi'ndeki Behice Boran Caddesi'ni Ovacık Caddesi'ne bağlayan merdivenler, gökkuşağı renklerine boyandı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Dersim Çarşı Grubu üyeleri ve kent merkezindeki bir kafe çalışanlarından oluşan 15-20 kişilik grup, Moğoltay Mahallesi'ndeki merdivenleri boyadı.

Merdivenleri boyayanlar arasında yer alan doktor Eylem Şengül, merdivenlerin renk ayarıyla oynadıklarını belirterek, "Biraz da bilinçli olarak 1 Eylül'e yetiştirmek için dün gece yaptık. Dersim halkının barışa bir hediyesi olsun istedik" dedi.

Kafe işletmecisi Netice Yılmaz ise "İki kişiyle başlayan çalışmamız yaklaşık 15-20 kişiyi buldu. Saat 23.00'de nalburu evinden alıp getirdik, boyalarımızı satın aldık ve boyamaya başladık" diye konuştu.

Renklerin insan yaşamında çok farklı etkileri olduğuna dikkati çeken psikiyatrist Azad Günderisi de ışığın, güneşin bol olduğu ülkelerde insanların daha canlı, hareketli ve enerjik olduğunu söyledi.

Farklı renklere, düşüncelere tahammül edebilmenin toplumsal barışın da yolunu açağını dile getiren Günderisi, "O yüzden bütün renklerin bir arada yaşayabileceği bir ortam oluşturmamız gerekiyor. Her rengi kabul edebilmemiz ve her renge saygı duymamız gerekiyor" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Merdivenler Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement