Tunceli'de Mumlar Barış İçin Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Mumlar Barış İçin Yakıldı

Tunceli Halk Meclisleri girişimi öncülüğünde gerçekleştirilen barış yürüyüşüne Tunceli Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Bul ile birçok siyasi parti ve STK temsilcisi katıldı.

01.09.2014 22:58  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Halk Meclisleri girişimi öncülüğünde gerçekleştirilen barış yürüyüşüne Tunceli belediyesi eş başkanı DBP'li Mehmet Ali Bul ile birçok siyasi parti ve STK temsilcisi katıldı. Akşam saat 19.00 sularında ellerine meşale alan gençlerle birlikte yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişilik grup Çarşı merkezinden yürüyüşe geçerek Cumhuriyet caddesini takip ederek yaklaşık 2 km yürüdükten sonra Aleviler arasında kutsal sayılan Munzur ve Pülümür Çaylarının birleştiği nokta olan Gola Çetu parkına kadar yürüdü. Gola Çetu Parkı'nda bir araya gelen kitleye 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili çeşitli kurumlar adına açıklamalar yapıldı. 1 Eylül dünya barış günü nedeniyle sahneye çıkarak bir konuşma yapan Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, dünyanın dört bir yanının barut koktuğunu, ölümün kol gezdirdiğini dünyada barışın istendiğini belirterek, barışı haykırmanın insanlık açısından acil bir görev ve sorumluluk olduğunu ifade etti. Devletin, kalekol ve baraj inşaatlarını eleştiren Bul, 'Barış oyalanacak, savsaklanacak bir şey değildir. Barış halklarımızın geleceğidir. Halklarımıza karşı biraz olsun sorumluluk duyuyor, biraz olsun insani vicdan taşıyorsanız, halkların sesine kulak verinö dedi.

Bul, 'Dersim'de barışı hakim kılmak eşit, özgür, demokratik bir gelecek kurmak için ele ele vereceğiz. Munzur'dan kanatlanacak barış güvercinin özgürlük tohumlarını, Düzgün Baba'da ikrar vererek barışın ve özgürlüğün hizmetine sunacağızö diye konuştu. Konuşmanın ardından sanatçı Metin-Kemal Kahraman kardeşlerinin verdiği konser sonrası grup, Gola Çetu ziyaretine gidip, mum yakarak barış için dua etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Mumlar Barış İçin Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement