Tunceli'de PKK'lıların Kaçırdığı Öğretmeni Katletmesi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'lıların Kaçırdığı Öğretmeni Katletmesi

Terör örgütü PKK tarafından 16 Haziran'da kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın, Gümüşhane'deki baba ocağında yas var.Yılmaz'ın, Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki evine Türk bayrağı asıldı.

15.07.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK tarafından 16 Haziran'da kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın, Gümüşhane'deki baba ocağında yas var.

Yılmaz'ın, Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki evine Türk bayrağı asıldı. Acılı baba Yılmaz'ı, 13 yaşındaki oğlu Yahya Yılmaz teskin etmeye çalıştı.

Evinde taziyeleri kabul eden Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat işçisi olduğunu ve çocuklarını bu işten kazandığı parayla güçlükle okuttuğunu belirtti.

Oğlunun, üniversiteden mezun olduktan sonra bir sene atanmayı beklediğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ataması Ekim 2015'de gerçekleşti. İlk görev yeri olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyüne götürüp teslim ettik. 'Vatan görevi. Nereye gitsek yapacağız.' dedi. Şehit olacağını sohbetlerimiz sırasında en az üç kez bana söyledi. Öyle bir çocuk yetiştirdiğim için çok gururluyum. Oğlumu vatanımıza, milletimize bağışladım. Ne güzel benim de bayrağımızda bir damla kanım oldu. Rabbime şükürler olsun."

Yılmaz, Allah'tan oğlundan razı olmasını dileyerek, "Çocuğum inançlı biriydi ve o inancını da sağlam bir şeklide teslim etti. Oğlumun duası kabul oldu." ifadesini kullandı.

Şehit öğretmen bu yaz nişanlanacaktı

Yılmaz, oğlunun geri dönebilmesi için girişimlerde bulunulduğunu ve ilk andan itibaren umutlarını kaybetmediklerini bildirdi.

Otopside görür görmez oğlunu tanıdığını vurgulayan Yılmaz, evlat acısının çok ağır olduğunu aktardı.

Yılmaz, oğlunun sevdiği kızın Adıyaman'da yaşadığını belirterek, "Oğlum sevdiği kızla bu yaz tatilinde nişan takacaktı ama kısmet değilmiş. Rabbim böyle diledi." diye konuştu.

Yılmaz'ın cenazesinin yarın Torul Hükümet Konağı önünde düzenlenecek törenin ardından ailenin yaşadığı Demirkapı köyünde toprağa verilmesi planlanıyor.

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış ve araç Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu.

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve yapılan DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini kaydetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'lıların Kaçırdığı Öğretmeni Katletmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement