Tunceli'de Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Sonbahar Bir Başka Güzel

Tunceli\'de Sonbahar Bir Başka Güzel

Fotoğraf tutkunları, sonbahar renklerine bürünen ve eşsiz manzaralar sunan Ovacık, Hozat ve Pülümür ilçelerindeki vadilerde hem gezmenin hem fotoğraf çekmenin tadını çıkarıyor

22.10.2013 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf tutkunları, sonbahar renklerine bürünen ve eşsiz manzaralar sunan Tunceli'nin Ovacık, Hozat ve Pülümür ilçelerindeki vadilerde hem gezmenin hem

fotoğraf çekmenin tadını çıkarıyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı'na da ev sahipliği yapan Tunceli'de, 43'ü bu yöreye has, 227'si de sadece Türkiye'de yetişen bin 518 bitki çeşidi bulunuyor.

Su yönünden de oldukça zengin olan Tunceli, yılın her mevsiminde fotoğraf meraklılarına eşsiz manzaralar sunuyor. Özellikle Ovacık, Pülümür ve Hozat ilçelerindeki vadilerde ve yüksek kesimlerde, meşe, kavak, cevizin de aralarında bulunduğu ağaçların farklı renklere bürünmesi, seyri doyumsuz görüntüler oluşturuyor. Fotoğraf tutkunları, zaman zaman buraları hem geziyor, hem de en güzel fotoğrafı çekebilmek için gayret gösteriyor.

Fotoğraf sanatçısı Malik Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin dört mevsiminin fotoğraf ve görüntü çekmek için son derece elverişli olduğunu belirterek, "Muhteşem bir görüntü var. Biz elimizden geldiği kadar dört mevsim ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız zaten belli, memleketimizi, coğrafyamızın doğal, tarihi güzelliklerini dünyaya tanıtmak ve insanların buraya gelmesini sağlamak" dedi.

Tunceli'nin coğrafyasının gerçekten de dört mevsim birbirinden güzel, muhteşem görüntülerle fotoğrafçıların, kameramanların, televizyonların iştahlarını kabartacak görüntülere sahip olduğuna vurgu yapan Kaya, "Biz alışılmışın dışında görüntülerimizin olduğunu dile getiriyoruz. Coğrafyamız gerçekten mükemmel görüntülere sahip. Bu yüzden doğa fotoğrafçılarını Tunceli'ye davet ediyoruz. Gelsinler, görsünler, buraları çeksinler. Burada istediklerinden daha fazla görüntüler olacağına inanıyorum. Dört mevsim de doğa fotoğrafçılarının buraya gelmesini istiyorum" diye konuştu.

Fotoğraf çekmeye birkaç yıl önce başladığını ve Tunceli'yi fotoğraflamayı çok sevdiğini dile getiren Murat Can Toprakçı ise "Munzur Vadisi Milli Parkı, fotoğraf tutkunları için gayet ideal bir ortam. Burada hem güzel fotoğraflar çekiyoruz, hem de bu güzel doğayı içimize işleyerek günün tadını çıkarıyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündoğan Çağ da "Muhteşem bir doğa, renkler olağanüstü. Herkesin buraya gelip fotoğraf çekmesini tavsiye ediyorum" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement