Tunceli'de Sonbaharın Doğal Güzellikleri1 - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Sonbaharın Doğal Güzellikleri1

Tunceli\'de Sonbaharın Doğal Güzellikleri1

Çözüm süreci ve silahların susmasının ardından Tunceli'nin doğal güzelikleri de gezginciler tarafından düzenlenen turlarla geziliyor.

22.10.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm süreci ve silahların susmasının ardından Tunceli'nin doğal güzelikleri de gezginciler tarafından düzenlenen turlarla geziliyor. Munzur Milli Parkı, Pülümür Vadisi, Hozat, Ovacık, Pertek, Pülümür ve Nazimiye ilçeleri doğal güzellikleriyle kentte ön plana çıkan yerlerin başında geliyor. Munzur Vadisi içinden geçen Munzur Çayı ile birlikte vadi içindeki farklı türdeki ağaçların sonbahar ile birlikte renk değiştirmesi güzel manzara ortaya çıkarıyor.

Pertek İlçesi'nde Keban Baraj Gölü'nde akşam güneşin batışını izlemek için çevre illerden ve ilçelerden çok sayıda vatandaş görsel güzelliği izlemek için hafta sonları ilçeye akın ediyor.

Tunceli'de 30 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Malik Kaya, bir grup fotoğrafçı ile birlikte doğal güzellikleri çekmek için turlar düzenledi. Tunceli'nın sonbaharda ayrı doğal güzelliğinin ortaya çıktığını söyleyen Kaya, Dersim doğası, bitki yapısı ve görsel güzelliği ile Türkiye'de çok farklı bir coğrafya olarak biliniyor. Onlarca vadi yer alıyor, birçok ilçede ve ormanlık alanlar ile Munzur ve Pülümür vadileri sonbaharda inanılmaz bir renk çeşitliliği oluşturuyor. Bir alanda ondan fazla renk oluşabiliyor. Bir hafta önce çekim yaptığımız mekan bir hafta sonra değişik renklere bürünüyor ve inanılmaz kareler ortaya çıkıyor. Türkiye'de hem doğa severler hem fotoğrafçılar bu mevsimde mutlaka Dersim'e gelmeli ve bu güzelikleri yerinde yaşamalıdır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Sonbaharın Doğal Güzellikleri1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement