Tunceli'de "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Anadolu topraklarının dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu, dünyanın Anadolu toprakları üzerinden şekillendiğini ifade etti.

22.02.2018 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Anadolu topraklarının dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu, dünyanın Anadolu toprakları üzerinden şekillendiğini ifade etti.

Külünk, Tunceli Belediyesince Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" konulu konferansta yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'de vatandaşın devletten kopuk olduğunu, bugün ise devletin tüm kapılarının halka açık olduğunu belirtti.

Devlet ile vatandaş birlikteliğine en güzel örneklerinden birinin Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel olduğunu ifade eden Külünk, Sonel'in her gün Tuncelililerle iç içe olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

"Anadolu toprakları dünyanın jeopolitik merkezidir. Dünya Anadolu toprakları üzerinden şekillenir. Anadolu topraklarına hakim olan dünyaya hakim olur. Anadolu topraklarında bulunan devlet, kiminle ittifak ederse dünya sisteminin kuvvet merkezini orası oluşturur. Bugünkü kavgada bu. Türkiye kimin yanında duracak. Hayır biz kimin yanında değil, biz önce biz olduğumuzun farketmenin mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelenin adı milli bağımsızlık mücadelesidir."

"Asıl hedef Türkiye'dir"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Külünk, bu nedenle sınır ötesinde de harekat yaptığını belirtti.

Külünk, "FETÖ, DEAŞ, PKK üçü de aynı hattın eseridir. Üçünün de hedefi Orta Doğu'da haritayı değiştirmektir. Yani Amerika, Rusya, İran kendi askeriyle yapamadığını, kendi PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü üzerinden yapmak istemektedirler ve asıl büyük hedef Türkiye'dir." dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberlikle ancak geleceğe gidebileceğini anlatan Külünk, "İçeride bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. İçerde bütün farklılıklarımızı bir taraf bırakarak bayrak, bağımsızlık, devletin bekası, vatan, bölünmez bütünlük temelinde bir birimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Külünk'e yöresel ürünler hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 'Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı
    10:52 Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı

    Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Pendik'te ünlü market zinciri Migros'un aracıyla drift atan ehliyetsiz ve sigortasız sürücüye 65 bin 877 TL cezai işlem uyguladı. Sürücü ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan adliyeye sevk edildi.

  • Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı
    10:52 Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek
    10:52 ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin ile Fenerbahçe, yarın karşı karşıya gelecek. İlk iki maçı kaybeden ÇBK Mersin, saha avantajını kullanarak galibiyeti hedefliyor. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğunu ilan edecek.


Advertisement